back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Νέο αυστηρό μήνυμα στη κυβέρνηση της Τρίπολης από τον Νίκο Δένδια

Διαβάστε επίσης

Νέο αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Λιβύης έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή πληροφορίες ότι ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας ενημέρωσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, πάρα τη σχετική απόφαση Δικαστηρίου της Τρίπολης που επί της ουσίας “παγώνει” το δεύτερο μνημόνιο συνεργασίας με την Άγκυρα.

“Μια προσωρινή κυβέρνηση, νομίζω, δεν μπορεί να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό τουλάχιστον ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Και, μάλιστα, σε μια υπόθεση η οποία επίσης κρίνεται από ένα Ανώτερο Δικαστήριο” είπε χαρακτηριστικά ο κ Δένδιας. Προσέθεσε ωστόσο ότι θα κρατούσε μικρο καλάθι σε ο,τι προέρχεται ως πληροφορία από την τουρκική πλευρά.

Ο υπουργός βρίσκεται στην Γκάνα, όπου δήλωσε ότι:

“Είναι ένας φυσικός εταίρος της Ελλάδας. Είναι μια χώρα η οποία έχει υπογράψει τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, είναι μέλος της Ομάδας των Φίλων της UNCLOS. Είναι μια χώρα η οποία εκφράζει τη σταθερότητα και την αφοσίωση στο Διεθνές Δίκαιο στη Δυτική Αφρική. Μια χώρα που πιστεύει στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών.”

Επισκεπτόμενος νωρίτερα το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Τεμα δήλωσε ότι “θα ήμουν πολύ περήφανος αν, όταν έρθω ξανά να σας δω, να παίζετε σε αυτό το γήπεδο μπάσκετ & το όνομά του να είναι «Γιάννης Αντετοκούνμπο». Ένα όνομα που να ενώνει την Ελλαδα με την Αφρική”.

 

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα