back to top
35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Κύπελλο: Για το «θαύμα» ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ, για το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ

Διαβάστε επίσης

Διεξάγονται σήμερα ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, και η πρώτη αναμέτρηση της ίδιας φάσης ανάμεσα σε Λαμία και ΠΑΟΚ, η οποία είχε αναβληθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Έχοντας το υπέρ της το 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ πηγαίνει στον Πειραιά για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν να φτάσουν σε ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα», ώστε να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό. Ωστόσο, οι φετινές επιδόσεις της ομάδας του Μίτσελ Γκονζάλες στα ντέρμπι, δεν είναι ενθαρρυντικές. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, από την άλλη, θέλουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης και την επιστροφή σε τελικό, έπειτα από μια τριετία.

Στο ζευγάρι Λαμία – ΠΑΟΚ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η μη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα, λόγω της κακοκαιρίας «Barbara», άλλαξε κάπως τα δεδομένα, μιας και στην τεχνική ηγεσία της Λαμίας δεν είναι πλέον ο Σάββας Παντελίδης, αλλά ο Λεωνίδας Βόκολος. Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν το σύλλογο από τη Φθιώτιδα στην τελευταία θέση της κατάταξης, με αποτέλεσμα να μάχεται για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου, παραμένουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ωστόσο η διεκδίκηση του Κυπέλλου φαντάζει αρκετά πιο εύκολη υπόθεση στην παρούσα φάση και ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Αθανάσιος Διάκος» (18:00) θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Πρώτοι αγώνες:

09/02/2023 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0

01/03/2023 Λαμία – ΠΑΟΚ 18:00

Επαναληπτικοί

01/03/2023 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 20:00

08/03/2023 ΠΑΟΚ – Λαμία 19:00

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα