back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Ε. Καρανίκα: Σε ετοιμότητα και σήμερα το Νοσοκομείο Λάρισας-Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση η αιμοδοσία

Διαβάστε επίσης

Συγκινητική είναι η κινητοποίηση των πολιτών που σπεύδουν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για αιμοδοσία ξεπερνά κάθε προσδοκία, με δεκάδες ανθρώπους να κάθονται σε ουρές και να περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους.

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα Ελισάβετ Καρανίκα, παρούσα από την πρώτη ώρα τις προσπάθειες συνδρομής των ανθρώπων που έχασαν δικούς τους στο αδιανόητο δυστύχημα, μιλά στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τις δυσκολότερες στιγμές της έως τώρα επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.

«Και η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη, αλλά και σήμερα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους μας χρειάζονται στο νοσοκομείο… πρέπει να είμαστε εκεί για να έχουν κάποιο δίπλα τους, να τους κρατήσει όταν μαθαίνουν τα νέα για όλους όσοι δεν είναι στις λίστες των τραυματιών.. δεν είναι εύκολη η διαδικασία για κανέναν… Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου βρίσκονται στο πλευρό των οικογενειών που έρχονται σε εμάς με τον φόβο της απώλειας και την αγωνία της αναγνώρισης των σορών» λέει περιγράφοντας αδιανόητες σκηνές.

Εικόνες θρίλερ που εκτυλίσσονται με την ανάγνωση των ονομάτων από τις λίστες τραυματιών και αγνοουμένων που συγκεντρώνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, συμπληρώνοντας πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 37 ίσως και άλλοι σοροί καθώς και 17 σάκοι με ανθρώπινα μέλη…

Στο μεταξύ, προχωρά για δεύτερο 24ωρο η αιμοδοσία στην πόλη με αξιοσημείωτη  ανταπόκριση.

Την ίδια ώρα, τη δυνατότητα να δώσουν αίμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Αθανασάκη 11, Αμπελόκηποι) έχουν σήμερα οι Αθηναίοι μέχρι και τις 20.30 το βράδυ.

Η απόφαση να «ανοίξει» η αιμοδοσία και στο Κοργιαλένειο ελήφθη μετά τη συγκλονιστική προσέλευση των πολιτών, που σπεύδουν από νωρίς στο Νοσοκομείο Ελπίς, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Η προσφορά αίματος συνεχίζεται και σήμερα σε τρία Δημοτικά Ιατρεία του δήμου, σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να προσέρχονται από τις 10.00 το πρωί με 15.00 μετά το μεσημέρι στο:

*1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587
*2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος) – τηλ. για ραντεβού 2109239865
*5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα