back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Νέο πάρκο αποκτά η Αθήνα στις “Τρεις Γέφυρες”

Διαβάστε επίσης

Το πράσινο φως “άναψε” το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στην διοίκηση του δήμου προκειμένου να δρομολογήσει τις διαπραγματεύσεις για την αγορά του οικοπέδου στην οδό Λιοσίων όπου λειτουργούν σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο, πολλών στρεμμάτων, πάρκο στην πρωτεύουσα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει στην εισήγηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Αξιώτης ζητήθηκε η “έγκριση για τη δρομολόγηση διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τους φερόμενους ιδιοκτήτες του εξεταζόμενου χώρου (ακίνητα εμβαδού 8.044,00τ.μ. και 498,00τ.μ. κείμενα σε τμήμα του Ο.Τ. 148 περιοχής 92, στη γειτονιά Τρεις Γέφυρες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας), προς ολική ή μερική διατήρηση αυτού μέσω εξαγοράς ή άλλης συνθήκης.”

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και όπως τόνισε ο κ. Αξιώτης ο δήμος έχει σκοπό στην περιοχή να δημιουργήσει πάρκο και γενικά χώρο πρασίνου με έναν πεζόδρομο με στόχο να δώσει “ανάσα” στην περιοχή οι κάτοικοι της οποίας ζητούν από την δεκαετία του 70′ την απομάκρυνση των σταθμών των λεωφορείων. Να σημειωθεί ότι οι σταθμοί των λεωφορείων θα μεταφερθούν στον Βοτανικό.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα