back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Κ. Σκανδαλίδης: Δεν θα κάνουμε πασαρέλα για τα πρόσωπα και τον επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνεργασίας

Διαβάστε επίσης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο για τις πολιτικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών, για τις εκλογές και τις συνεργασίες.

*ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Χαρακτήρισε υποτιμητικές για τους ψηφοφόρους τις συζητήσεις για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της δεύτερης κάλπης και εκτίμησε πως υποβαθμίζουν τη σημασία της πρώτης αναμέτρησης ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης…

«Ο λαός θα αποφασίσει αν βγαίνουν οι αριθμοί για τις πρώτες εκλογές… καταντήσαμε να ψηφίζουμε και να πηγαίνουμε στις κάλπες μόνο με τις δημοσκοπήσεις» είπε και διέγνωσε «ρευστοποίηση του πολιτικού κλίματος μέσα από καθημερινές μετρήσεις στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Δεν είναι σοβαρό να σκεπτόμαστε από τώρα τι μέλλει γενέσθαι στις εκλογές και να γράφουμε σενάρια ανάλογα με το τι έχει κατά νου κάθε κόμμα».

*ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός και επί σειρά ετών υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, κλήθηκε να απαντήσει εάν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης με αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, προδιέγραψε τη στάση που θα τηρήσει…Μετά τις εκλογές, οι αρχηγοί των κομμάτων κάθονται στο τραπέζι και συζητούν πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία. Όταν φτάσει η τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα χέρια του κ Ανδρουλάκη, θα κάνει τη δική του πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας και πάνω σε αυτή οι αρχηγοί των κομμάτων θα τοποθετηθούν. Τόσο για το πρόσωπο που θα αναλάβει την Πρωθυπουργία, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης…εμείς δεν θα κάνουμε πασαρέλα για τα πρόσωπα.. Οι συζητήσεις εξαρτώνται από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα, αλλά και από εκείνο του ΠΑΣΟΚ».

Προσδιόρισε δε ως ικανοποιητικό για το ΠΑΣΟΚ οποιοδήποτε διψήφιο νούμερο άνω του 12%.

Στην κριτική ότι ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη ενώ το μείζον είναι οι πολιτικές και τα προγράμματα της ΝΔ, ο κ Σκανδαλίδης παρέπεμψε στα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία και το θέμα των υποκλοπών, επικρίνοντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό για χειραγώγηση των θεσμών.

«Είναι δυνατόν να λέει κανείς κάτι τέτοιο;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι πρόγραμμα της ΝΔ η πολιτική Μητσοτάκη στην οικονομία και στις υποκλοπές; Δεν είναι πολιτική της ΝΔ η χειραγώγηση των θεσμών;» 

Από την άλλη πλευρά, προσέθεσε, ότι το μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα δεν μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί μοιάζει με εκείνο του κ. Μητσοτάκη.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό δήλωσε πως αποτελεί μείζονος σημασίας εθνικό θέμα και υπογράμμισε με νόημα: «Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση δεν ανέλαβε έως τώρα μια πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει κοινή γραμμή από όλα τα κόμματα με στόχο να μην συγκρουόμαστε επ αυτού προεκλογικά».

Κλείνοντας, ο κ. Σκανδαλίδης ανέδειξε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα αποκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης απέναντι στο συγκεντρωτικό μοντέλο του Μεγάρου Μαξίμου, με διαφορετικές διαδικασίες σε σχέση με την κατανομή των πόρων, όπως και πολιτικές σε σχέση με τις προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα