back to top
33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Η μικρή λευκή τίγρης Χασίντα οδεύει προς την ευθανασία

Διαβάστε επίσης

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει η τραγική περιπέτεια της Χασίγια της τεσσάρων μηνών λευκής τίγρης που κατάσταση της υγείας της θεωρείται μη αναστρέψιμη . Η Χασίγια, που φιλοξενείται και περιθάλπτεται από τη Καθαρά Δευτέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, βρέθηκε με 33 κατάγματα σε όλο της το σώμα, εγκαταλελειμμένη, δίπλα σε κάδο σκουπιδιών έξω από το Πάρκο.

Όλες οι προσπάθειες που έγιναν να διασωθεί δεν απέδωσαν και η 12μελής ομάδα των κτηνιάτρων που ανέλαβε να την εξετάσει υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όπως και οι γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, προκρίνουν ως κατάλληλη λύση την άμεση ευθανασία ευθανασία. Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, σημείωσε πως η ευθανασία θα γίνει τις επόμενες ώρες ή ημέρες και ότι αναμένουν την τελική εντολή των υπευθύνων. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθεί η υγεία του», πρόσθεσε ο κ. Λεσουέρ.

Η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, κάνει λόγο σε ανάρτησή της για μια δύσκολη στιγμή, αλλά το τιγράκι δεν γίνεται να υποφέρει άλλο.

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια. Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ. Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε: «Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει «χθες», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μπομπολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες του πάρκου έχουν καταγράψει την Καθαρά Δευτέρα αυτοκίνητο που σταματά μπροστά στους κάδους που βρέθηκε το τιγράκι παρατημένο. Το βιντεοληπτικό υλικό έχει παραδοθεί στο ΑΤ Σπάτων, για να γίνει ανάλυση και ενδεχομένως να εντοπιστεί το εν λόγω αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα