back to top
28.1 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

28.1 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Ο Φρ. Μπελέρης μετά την επικράτησή του στη Χειμάρρα: Νίκησε η Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

“Νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα. Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” ήταν η πρώτη δήλωση του προφυλακισμένου νικητή των εκλογών στις τοπικές εκλογές της Χειμάρρας, ομογενή Φρέντη Μπελέρη σε τηλεφωνική συνομιλία του με το Open.

Οι πανηγυρισμοί της ομογένειας για την νίκη του ομογενειακού ψηφοδελτίου ήταν φρενήρεις καθώς απειλείται η περιουσία εκατοντάδων ελληνικής καταγωγής οικογενειών από τις απαλλοτριώσεις που προωθεί η κυβέρνηση Ράμα στην περιοχή για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων Ο ομογενής που βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, περιμένοντας τη δίκη του, κέρδισε τον «εκλεκτό» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο.

Μέσα από τις φυλακές των Τιράνων, όπου κρατείται, έστειλε μήνυμα νίκης με την ανάρτησή του στο Facebook:

 

Ο Μπελέρης, προφυλακισμένος από το Σάββατο σε φυλακή των Τιράνων, μετά από μια καταμέτρηση θρίλερ και απ’ ότι φαίνεται με ελεγχόμενη ροή αποτελεσμάτων «ροκάνισε» τελικά τη διαφορά και λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στο τελευταίο εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Κουντέσι της Χειμάρρας, και πέρασε μπροστά.

Η νίκη του συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς των ομογενών, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους, στις εκλογές

Στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης

Στα εκλογικά τμήματα ήταν παρόντες παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλότητα της διαδικασίας και του αποτελέσματος.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία κυμάνθηκε στο 34% και η καταμέτρηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα εκλογικά τμήματα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο, στο κέντρο της Χειμάρρας.

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο λαός μίλησε η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται!

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συγχαίρει τον Φρέντι Μπελέρη για την επικράτησή του στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα και καλεί την αλβανική κυβέρνηση να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο.

Ευάγγελος Σαρακινός, Δημήτρης Πέρρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα