back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ν. Μανωλάκος: Πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

16-05-2023

«Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγράφεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στην κοινωνία όπου αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο αντιστράτηγος ε.α και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α Πειραιά, Νίκος Μανωλάκος.

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος από τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, σημείωσε πως «Γίνανε λάθη, πικράναμε κάποιους ανθρώπους, ανάμεσά τους και δικούς μας. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα όταν αντιμετωπίζεις υβριδικές απειλές και πρωτοφανείς δυσκολίες όπως η πανδημία, η συνεχής τουρκική προκλητικότητα και η αμυντική θωράκιση της χώρας… Ωστόσο, παρόλα αυτά  η Νέα Δημοκρατία πέτυχε να δημιουργήσει ανάπτυξη, καθώς και πλεόνασμα στην οικονομία, το οποίο διανεμήθηκε στις επιχειρήσεις».

Για την τραγωδία στα Τέμπη και το αποτύπωμά της στην ψήφο των περίπου 500 χιλιάδων νέων που θα κληθούν στις κάλπες σε λιγότερο από έξη 24ωρα, διαπίστωσε ότι προκάλεσε αισθήματα οργής και θυμού, εκτιμώντας παράλληλα πως «ανέδειξε το αίτημα για ασφάλεια καθώς και την ανάγκη να βελτιωθούν οι έλεγχοι και  η εκπαίδευση του προσωπικού στους σιδηροδρόμους».

Κληθείς να τοποθετηθεί σε σχέση με την κριτική απέναντι στο επιτελικό κράτος, υποστήριξε πως «λειτούργησε σε εξαιρετικό βαθμό, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα ελέγχου σε κάθε υπουργείο και υπουργό. Σε κάθε περίπτωση όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.» Για τον ίδιο, όπως ανέφερε, «επιτελικό κράτος σημαίνει ένας πρωθυπουργός με ξεκάθαρες, κριτικές απόψεις πάνω σε όλα τα θέματα τα οποία του εισηγούνται οι συνεργάτες του».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες σε ειδικότερα σε σχέση με το κέντρο κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ότι έχει αυτοπαγιδευτεί, μη δεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη. «Έχουμε βασικές διαφορές με τον κ. Ανδρουλάκη, παρότι έχει ψηφίσει αρκετά από τα κυβερνητικά νομοσχέδια στη Βουλή. Το βέβαιο είναι ότι θέλει κάποιον άλλον για Πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου δεν μας αποκαλύπτει» είπε κλείνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα