back to top
30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Κ. Αρβανίτης για προσφυγικό: Όταν έχεις συνεχώς τραγωδίες τότε δεν είναι τραγωδίες είναι έγκλημα

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 και η Σοφία εκπέμπουν ζωντανά, μέσα από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Σήμερα 11 Ιουλίου η Σοφία Μπερετάνου συζήτησε με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη.

Μιλώντας για το θέμα του προσφυγικού ο Κώστας Αρβανίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: Όταν έχεις συνεχώς τέτοιες τραγωδίες τότε δεν είναι τραγωδίες είναι έγκλημα» και πρόσθεσε: «Το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι Ευρωπαϊκό και για αυτό το λόγο απαιτούμε ευρωπαϊκές λύσεις και ευρωπαϊκές συμφωνίες».

Για εμάς η ιστορία είναι ξεκάθαρη είπε ο κ. Αρβανίτης.  «Δεν μπορείς να δημιουργείς  συνθήκες κλειστών συνόρων και από την άλλη να πνίγονται οι άνθρωποι και να λες στεναχωριέμαι για αυτές τις απώλειες, αυτό είναι υποκρισία. Και δεν είναι δυνατόν να φεύγουν εκατομμύρια ευρωπαϊκά κονδύλια προς Τουρκία, Λιβύη, Αίγυπτο και σε χώρες της ΕΕ και να χάνεις 500-600 ανθρώπους. Κάτι έχει γίνει λάθος και κάποιοι έχουν την ευθύνη» υπογράμμισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «την κύρια ευθύνη την έχουν η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Βρυξέλλες, αυτοί συντονίζουν»

Αυτό που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη είναι να αλλάξουν εντελώς τα πράγματα αλλιώς θα έρθει η στιγμή που δεν θα χωράμε, όπως τόνισε.

«Πρέπει να γίνουν διαφορετικά πράγματα ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μείνουν στον τόπο τους, να έχουν νερό και να μην τους παίρνουν όλο τον πλούτο, όπως κάνουν οι Δυτικές Ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Αν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές, όλο αυτό που ζούμε θα συνεχίζεται μέχρι που θα έρθει η στιγμή να μην χωράμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα