back to top
29.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

29.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Έρευνα για τα αίτια συντριβής του Canadair – Θρήνος και τριήμερο πένθος για τους δύο χειριστές

Διαβάστε επίσης

Θρήνος σε όλη τη χώρα για τον τραγικό θάνατο του κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο Σμηναγού Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών .

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) , ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια των δύο χειριστών του Καναντέρ τονίζει ότι « η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

Ειδικότερα στο μήνυμά της η Πρόεδρος αναφέρει: «Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

Επικοινωνία ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους όταν το Καναντέρ, του οποίου ήταν χειριστές, κατέπεσε στην Εύβοια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο, στο οποίο δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι μας, Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την απώλεια των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους την ώρα του καθήκοντος.

«Συλλυπητήρια μέσα από τη ψυχή μου στους οικείους των ηρωικών πιλότων. Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών τους. Η γενναιότητα και η αυτοθυσία όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα φλεγόμενα μέτωπα όλες αυτές τις ημέρες, δεν έχει προηγούμενο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

«Συγκλονισμένη η οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνούμε τον Σγό (Σμηναγό) Μουλά Χρήστο και τον Ανθσγό (Ανθυποσμηναγό) Στεφανίδη Περικλή που με τεράστιο βάρος ευθύνης και αυτοθυσία, έπεσαν μαχόμενοι με τις φλόγες. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους. Αθάνατοι», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Η Ελλάδα, θρηνεί σήμερα, τον τραγικό χαμό του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που με αυταπάρνηση στο βωμό του καθήκοντος, στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές, έδωσαν την ίδια τους τη ζωή», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Στις οικογένειες των ηρώων, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει στην ανάρτησή του

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο χειριστών του CL-215 που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες αποχαιρετούμε με οδύνη τους δύο νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, που με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους την ώρα της μεγάλης μάχης με τις φλόγες. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς κι ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έφυγαν ως ήρωες κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους!

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει.

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος.

Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη

Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δυο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία
επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο.
Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα.
Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

«Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές» υπογραμμίζει ανακοίνωση του κόμματος.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, εκφράζει με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η θυσία τους υπέρ Πατρίδος, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Το κράτος οφείλει να σταθεί έμπρακτα στις οικογένειες των ηρώων που η θυσία τους θα μνημονεύεται εις το διηνεκές», σημειώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος και επισημαίνει ότι «η Ελληνική Λύση απαιτεί από την κυβέρνηση την κήρυξη εθνικού πένθους». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τονίζει ότι «πέραν της έμπρακτης στήριξης στους οικείους των ηρώων, θα απαιτήσουμε την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για την πτώση του συγκεκριμένου αεροσκάφους και την απόδοση τυχόν ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν λόγια!”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών του Καναντέρ που κατέπεσε στην Εύβοια εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Δένδια.

Συλλυπητήρια για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους και από τον υπουργό ‘Αμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος επικοινώνησε  με τον Νίκο Δένδια. «Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ν. Δένδιας

Στην απώλεια «δύο ηρώων», του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του Καναντέρ, που κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, αναφέρεται με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αναλυτικότερα, τονίζει:

«Τούτη την ώρα η Ελλάδα θρηνεί ακόμη δύο παιδιά της.

Δύο νέους που έβαλαν την πατρίδα και το αίσθημα καθήκοντος πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για να προστατεύσουν όσα οφείλουμε όλοι να παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές.

Προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των δύο νέων ηρώων μας. Ο Θεός να δίνει παρηγορία και δύναμη στους οικείους τους»

Ενος λεπτου σιγή τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους απο την πτώση του Καναντέρ στην Εύβοια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα