back to top
38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Βουλή – Λ. Μενδώνη: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση της κλοπής στο Βρετανικό Μουσείο

Διαβάστε επίσης

«Τα πρόσφατα γεγονότα της κλοπής εκ των έσω, πολύτιμων αντικειμένων από το βρετανικό μουσείο, ισχυροποιούν το αίτημά μας για επαναφορά των γλυπτών του Παρθενώνα», ανέφερε στη Βουλή, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρου Καζαμία.
Όπως επισήμανε η κ.Μενδώνη, «το μείζον αυτό θέμα της κλοπής εκ των έσω, το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντά η ελληνική κυβέρνηση, έρχεται να καταρρίψει με κρότο και το τελευταίο επιχείρημα περί ασφάλειας του βρετανικού μουσείου».

Η υπουργός, αφού ανέφερε ότι μετά την αποκάλυψη της κλοπής , το θέμα έχει διεθνοποιηθεί και ακούγεται σε όλο τον κόσμο η ελληνική θέση , τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο σθεναρό τρόπο τη διεκδίκηση της επανένωσης Παρθενώνειων γλυπτών».
Πάντως, η κ. Μενδώνη επέμεινε ότι υπάρχει πλημμελής φύλαξη και ελλιπής προστασία των γλυπτών του Φειδία από τους ιθύνοντες του βρετανικού μουσείου,λέγοντας ότι η
κακομεταχείριση και οι φθορές είναι πολύχρονες και διαρκείς. Επανέλαβε δε, την πάγια ελληνική θέση ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο ως προϊόν κλοπής.

Από την πλευρά του,ο κ.Καζαμίας, ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπήρχαν ελληνικά αντικείμενα που εκλάπησαν από το βρετανικό μουσείο, ζητώντας μάλιστα, να υπάρξει άμεσα σχετικό διάβημα προς την βρετανική κυβέρνηση.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα