back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ο Στρατός απεγκλώβισε 2230 πολίτες. Στη Λάρισα και ο Λόχος Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης

Στους 2230 είναι  οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στο θεσσαλικό κάμπο συνεχίζονται. Επίσης με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας  από σήμερα το πρωί θα βρίσκεται  στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η αποστολή του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ θα είναι η εγκατάσταση 5 σταθμών απολύμανσης προσωπικού και μέσων σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στο πλαίσιο της συνδρομής τους, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel που έπληξε την Θεσσαλία, και θα δύναται επίσης να απολυμανθούν και πολίτες σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, για την αντιμετώπιση των συνεπειών εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων στο Θεσσαλικό κάμπο, έχουν διαθέσει, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) προσωπικού και μέσων, ως εξής.

  1. 2 Λόχοι της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης, διόπτρες νυκτός, drone, πλήρη υλικά C2, με δυνατότητα επιχειρήσεων ημέρα και νύχτα.
  2. 42 άτομα της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ και 1 Λόχος Εκτάκτων Αναγκών του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (71 άτομα).
  3. 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (34 Μ/Κ ΤΑΞ) στην Αγ. Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγ. Κυριακή Τρικάλων, και 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ) στον Παλαμά Καρδίτσας.
  4. 25 Ερπυστριοφόρα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού Μ113. 66 Λέμβοι. Και    6 Οχήματα Μεταφοράς Ζευγμάτων Γεφυρών και 6 Λέμβοι τύπου LCB. Προς ανάπτυξη 1 γέφυρα Μπέλεϋ επί της οδού Καλαμπάκας – Καστανιάς Τρικάλων.
  5. 5 Ελικόπτερα (Ε/Π) Έρευνας Διάσωσης. 2 Ε/Π CH-47D CHINOOK.  2 Ε/Π UH-1H.   Φρεγάτα (Φ/Γ) στον Παγασητικό Κόλπο.  Αρματαγωγό (Α/Γ) στον Παγασητικό Κόλπο.
  6. Διάθεση 1 Οχήματος 30 τόνων για μεταφορά ποσότητας εμφιαλωμένων νερών από εταιρίες εμφιάλωσης, από τα Ιωάννινα στα Τρίκαλα (διανομή από ΣΜΥ) και στον Παλαμά.

                    Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα