back to top
36.1 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

36.1 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Κ. Γκαγκάκη: Τρόπος ζωής, ο κοινωνικός τομέας και ειδικά η μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους 332 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι υποψήφιοι, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες διαφόρων κλάδων από όλες τις δημοτικές κοινότητες, εντείνουν τον αγώνα τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Koινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη διεκδικεί την επανεκλογή της με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του νυν δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα, υπογραμμίζει ότι η συνέχιση της δραστηριοποίησής της στον τομέα της Αλληλεγγύης είναι μονόδρομος.

«Ο κοινωνικός τομέας και ειδικά η μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας στην Αθήνα αποτελεί τρόπο ζωής. Δεν είναι ένας κύκλος που θα κλείσει με την ολοκλήρωση μιας θητείας στον Δήμο ή στην Περιφέρεια Αττικής. Κοιμάσαι και ξυπνάς έχοντας κατά νου τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που συνεπάγεται η θέση σου. Και είναι πολλές, γιατί χιλιάδες άνθρωποι απευθύνονται σε εμάς, στις δημοτικές υπηρεσίες αναζητώντας μια λύση στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους».

Σύμφωνα με την ίδια, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης παράγει έργο χωρίς τυμπανοκρουσίες.  «Πρόκειται για μια αθόρυβη υπηρεσία, με σημαντική συμβολή στη δημιουργία ενός νέου προσώπου για την Αθήνα» συμπληρώνει «όπως το οραματίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης». Με έμφαση στη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και τη συμπεριληπτικότητα. Μια πόλη σύγχρονη, φιλόξενη, ανοιχτή για όλους.

«Στις 25 Λέσχες Φιλίας, που αριθμούν 4.500 μέλη, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας βρίσκουν ενδιαφέροντα για δημιουργικές διεξόδους. Οργανώνουν εκδρομές, ψυχαγωγούνται, γυμνάζονται, εντάσσονται σε προγράμματα ενισχυτικά της ψυχολογίας τους και πολλά άλλα. Επίσης, με την υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετούνται 700 συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δεν έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ή να βγουν από το σπίτι, ακόμα και για να προμηθευτούν τα απαραίτητα .Εμείς είμαστε παρόντες και βρισκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Είτε συνοδεύοντάς τους σε ιατρικά ραντεβού, είτε διαβάζοντας μαζί τους ένα βιβλίο, ή απλά για να κουβεντιάσουμε μαζί τους».

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, αποτελεί άλλη μια πρωτοβουλία, καρπό προσπάθειας δύο ετών, που θέλει να δίνει νέα πνοή σε παιδιά της Αθήνας με προβλήματα παραμέλησης, κακοποίησης και κοινωνικής εκμετάλλευσης.

«Η ομάδα παιδικής προστασίας του Δήμου Αθηναίων αριθμούσε μέχρι πρότινος 7 περιστασιακά εργαζόμενους, αλλά τώρα έφτασε να διαθέτει 14 κοινωνικούς επιστήμονες, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν περισσότερες από 300 εισαγγελικές εντολές κάθε χρόνο».

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δημιουργία του ξενώνα μεταβατικής διαβίωσης για τοξικοεξαρτημένους που προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα , όπως και του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας αστέγων και ακραία ευάλωτων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, μετά από πρόταση της πλειοψηφίας και σύμφωνη γνώμη των παριστάμενων δημοτικών παρατάξεων.

«Στη διαχείριση της δομής θα έχουν ενεργό ρόλο 9 οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και έχουν ήδη υπογράψει προσχέδιο μνημονίου συνεργασίας με τον δήμο Αθηναίων, ενώ θα είναι ένα είδος καταφυγίου για άτομα τα οποία μέχρι σήμερα δεν φιλοξενούνται σε άλλες δομές, παρόλο που πέφτουν συχνά θύματα βίας και αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου τους».

Ο ξενώνας θα διαθέτει 35 δωμάτια στα οποία θα μπορούν να φιλοξενούνται μέχρι και 2 άτομα σε κάθε χώρο, τα έξοδα λειτουργίας θα καλύπτονται από τον δήμο Αθηναίων, ενώ μέσα στο επόμενο 6μηνο αναμένεται να είναι έτοιμος ο κανονισμός λειτουργίας, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα