back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Β. Κόκκαλης: Σε εγρήγορση η Περιφέρεια για τον καθαρισμό ρεμάτων-Επαναλαμβανόμενη και συνεχής η προσπάθεια

Διαβάστε επίσης

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της καλύτερης προετοιμασίας της πόλης έναντι του επερχόμενου χειμώνα. Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών -και παρά το πολυδαίδαλο πλαίσιο αρμοδιοτήτων- καθαρίζονται πυρετωδώς ρέματα και φρεάτια σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν εγκαίρως από τις εναποθέσεις φερτών υλικών.

«Υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Καθαρίζουμε τα ρέματα, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις εναποθέσεις από τις βροχές, όσο πιο σύντομα μπορούμε» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας,  Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη,  δεν πρόκειται για μια εφάπαξ προσπάθεια, αλλά επιβάλλεται να επαναλαμβάνεται, με δεδομένο το ότι ακόμα και αν καθαριστούν  όλα τα ρέματα και τα φρεάτια, με την επόμενη βροχή θα αναδειχθεί η ίδια ανάγκη παρέμβασης, διότι θα έχουν συσσωρευθεί ξανά σκουπίδια ή και μπάζα.

«Για  αυτό το λόγο, πρέπει και είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, η συγκεκριμένη εργασία επιβάλλεται να επαναλαμβάνεται συνεχώς  σε ρέματα και φρεάτια. Δεν αρκεί να καθαρίζονται μια φορά τα ρέματα ώστε να ολοκληρωθεί η δουλειά. Αρκεί μια βροχή για να μας πάει πίσω και βρεθούμε και πάλι μπροστά στο ίδιο, προηγούμενο  αποτέλεσμα. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση, διαρκής δουλειά και συνεργασία» σχολίασε ο κ. Κόκκαλης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα