back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Θ. Παπαϊωάννου: Ποιες προκηρύξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του 2023

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές: Η συμβολή τους σε ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου» το οποίο διοργανώνουν από κοινού οι πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Συνήγορος του Πολίτη και η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, θα διεξαχθεί από 1-2 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα).

«Το συγκεκριμένο συνέδριο, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει ως στόχο να εντοπίσει τα θεσμικά προβλήματα τα οποία αφορούν στην ανεξαρτησία των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών και να δείξει πως μπορούν, λειτουργώντας αποτελεσματικά και ανεξάρτητα, να συμβάλουν στην εμπέδωση ενός σύγχρονου κράτους δικαίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η ανεξαρτησία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της αποτελεσματικότητας των Αρχών που αποτελεί και τον σκοπό ύπαρξής τους.

Με την ιδιότητα του προέδρου του ΑΣΕΠ, ο κ. Παπαϊωάννου, προανήγγειλε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται μια σειρά από προκηρύξεις για θέσεις στο δημόσιο με πρώτη εκείνη που αφορά νοσοκομειακούς Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι «μέχρι το τέλους του χρόνου προσδοκούμε να βγει η τρίτη προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό που θα αφορά τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης επιτυχόντες του διαγωνισμού καθώς και εκείνη που θα αφορά υγεία πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης».

«Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μεγάλες προκηρύξεις που αφορούν τους υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς του δημοσίου ενώ μέχρι τις αρχές του νέου έτους αναμένεται μια ακόμα προκήρυξη που αφορά τα ΑμεΑ αλλά και εκείνη για τη Δημοτική Αστυνομία», συμπλήρωσε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα