back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δ. Βερβεσός: Οι δικηγόροι δεν καταλαβαίνουμε από τους τσαμπουκάδες του κ. Χαζηδάκη και της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι οι οποίοι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το πλαφόν του τεκμαρτού εισοδήματος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Στέλλα Παπαμιχαήλ, προανήγγειλε μάχη ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες, εάν χρειαστεί.

«Είμαστε δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Έχουμε μια πάγια θέση και αν δεν την πετύχουμε στη Βουλή, θα το παλέψουμε στα δικαστήρια. Δεν θα περάσει από την κοινωνία αυτός ο νόμος. Δεν καταλαβαίνουμε από τους τσαμπουκάδες του κ. Χαζηδάκη και της κυβέρνησης. Τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενοι. Θα είμαστε εδώ προκειμένου να πολεμήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη και θα επιδιώξουμε να δεχθεί η κυβέρνηση τις βασικές μας θέσεις», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Βερβεσός, τόνισε ότι ζητούν την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και την έναρξη συζήτησης από μηδενική βάση ενώ χαρακτήρισε προσχηματικό τον διάλογο που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και επιδερμικές τις βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση.

«Ο διάλογός μας με τον κ. Θεοχάρη διήρκησε μόλις μισή ώρα. Αυτό δεν μπορεί να θεωρείται ουσιαστική συζήτηση  επί ενός φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά τις τύχες και τις ζωές χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ένας διάλογος εικονικός και προσχηματικός», σχολίασε.

Αναφερόμενος στο μαχητό τεκμήριο σημείωσε ότι με αυτό η κυβέρνηση κλείνει το μάτι και στη μεσαία φοροδιαφυγή εκτός από τη μεγάλη, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση.

«Σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη αλλά όχι επί δικαίων και αδίκων», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν στη διαβούλευση που γίνεται διαφαίνονται δίαυλοι επικοινωνίας με την κυβέρνηση με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ανέφερε: «Δυστυχώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κινηθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς να συζητήσει μαζί μας. Εμείς, θα εκτιμήσουμε τις τροπολογίες που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή έστω και την τελευταία στιγμή, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κλάδου και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα