back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Εξηγήσεις Καιρίδη-Γεωργιάδη για την τροπολογία που δίνει τριετή άδεια διαμονής για εργασία σε παράτυπους μετανάστες

Διαβάστε επίσης

«Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούμε παράνομους μετανάστες», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, εισηγούμενος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα τριετούς άδειας διαμονής για να εργαστούν, σε μη νόμιμα εισελθόντες, οι οποίοι όμως ζουν εδώ για 3 χρόνια και αποδεδειγμένα έχουν εργαστεί στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «δεν παρέχεται κανένα άλλο δικαίωμα στους ωφελούμενους, ούτε αυτό της οικογενειακής επανένωσης, ούτε της μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα, ούτε βεβαίως της ιθαγένειας».

Επίσης,ανέφερε ότι οι δικαιούχοι που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς θα πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για μία τριετία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο παριστάμενος υπουργός εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «σε καμία περίπτωση η ρύθμιση αυτή δεν επιβραβεύει την λαθρομετανάστευση» και ότι ειδικά εκείνος δεν θα έκανε «καμιά έκπτωση σε ότι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, επιτρέποντας να γίνει η χώρα μας «μπείτε σκύλοι και αλέστε».

Απαντώντας στους διαδικτυακούς του φίλους που ανησυχούν,-όπως είπε -για την τροπολογία, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τα σύνορα για να μπουν δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, ενώ χαρακτήρισε τη ρύθμιση σωστή και ισορροπημένη που διατηρεί την σκληρή μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα