back to top
30.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Τα εμπορικά θα μείνουν ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταστήματα.

Μόνο τα δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται από το λιμάνι του Πειραιά. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού, σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στον προϋπολογισμό του 2024 που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τονώνει την κοινωνική συνοχή, μειώνει τις ανισότητες και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει.

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “αλαζονεία του 41%” εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Αναφερόμενος στη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό μίλησε για κρίσιμη πολιτική μάχη που δίνει το κόμμα του απέναντι στην αδικία, την ανισότητα και τον συντηρητισμό, απέναντι σε μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς. “Δίνουμε τη μάχη για τον προϋπολογισμό με τεκμηρίωση, επιχειρήματα, προτάσεις και σχέδιο” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι “χρέος μας είναι να είμαστε η φωνή της κοινωνίας”.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής αιματηρής επίθεσης έξω από κλαμπ στο Γκάζι, την ώρα που στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο με το περιστατικό, με θύματα τους τρεις Κρητικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν, μέσω της ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού, να φτάσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο επιβαινόντων του τζιπ που άνοιξαν πυρ μετά τη λογομαχία που προηγήθηκε. Ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τραυματίστηκαν είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ και οι άλλοι δύο φέρουν βαριά τραύματα. Και οι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις τρεις: Άρης – ΟΦΗ. Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ. Επτά και μισή: Λαμία – Βόλος και στις Οκτώ και μισή: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές, στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα