back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα, τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Τα εμπορικά μπορούν να λειτουργούν ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα. Αύριο και την Τρίτη όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, αστέγους, άτομα με αυτισμό και παιδιά Ουκρανών, άκουσε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων άκουσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα κάλαντα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, έψαλε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας.

Ο γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Χίο και τη Μακεδονία έψαλαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθηνών στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ενώ παραδοσιακά κάλαντα του είπαν επίσης και μέλη της Ένωσης Κρητών Κορινθίας.

Τροποποιήσεις απόψε στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έως τις 11 το βράδυ θα λειτουργήσουν Μετρό και τραμ. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 11. Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ανοιχτό κάλεσμα απόψε από τον Δήμο Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος. Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ με εορταστικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Το 2024 θα υποδεχθούμε με τις συναυλίες του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Μαρίνας Σάττι, ενώ πρωτοχρονιάτικο πάρτι στήνεται παράλληλα, από τις 11, και στη Βαρβάκειο. “Καθώς υποδεχόμαστε το 2024, ανοίγουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο για την Αθήνα” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος θα δώσει το σύνθημα για την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του χρόνου.

“Σύμβολο του τουρκικού αιώνα” χαρακτήρισε την Αγία Σοφία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την απονομή βραβείων τέχνης στην Κωνσταντινούπολη, χθες βράδυ. “Σπάσαμε τις αλυσίδες και αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την επιθυμία του Πορθητή” δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος από το βήμα της εκδήλωσης και συμπλήρωσε ότι η μεγαλύτερη τιμή είναι να τον μνημονεύουν ως τον πρόεδρο που την μετέτρεψε και πάλι σε τζαμί.

Οικογενειακή τραγωδία τα ξημερώματα στο Περιστέρι, όπου 35χρονος φέρεται να χτύπησε θανάσιμα με μαχαίρι τον 62χρονο πατέρα του, παρουσία της μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία μετά την πράξη του.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το όχημα, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο. Σε αποζημίωση των επιβατών για την αξία των εισιτηρίων τους και τυχόν καταστροφή κινητών πραγμάτων τους, θα προχωρήσει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό.

Στη Βρετανία
Η εταιρεία Eurostar ανακοίνωσε την επανάληψη της κυκλοφορίας των συρμών για σήμερα, μετά την πλημμύρα που σημειώθηκε χθες σε δύο σήραγγες στη νότια Αγγλία και προκάλεσε την ακύρωση των 41 σιδηροδρομικών δρομολογίων. Το γεγονός προκάλεσε τον αποκλεισμό περίπου 30.000 επιβατών στη διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα