back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Εν μέσω έξαρσης κορονοϊού και λοιμώξεων η επιστροφή στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμός επικρατεί στους γονείς των μαθητών και στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα και με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες ανοίγουν ξανά τα σχολεία.

Οι μαθητές επιστρέφουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις τάξεις και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και λοιπών λοιμώξεων έχει θορυβήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα δύο υπουργεία αναμένεται έως την Παρασκευή να στείλουν σε όλες τις σχολικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης έγγραφο με επικαιροποιημένες οδηγίες για τις παραπάνω ασθένειες και υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα αναγκαίο κρίνεται να σταλεί και εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως, οι σχολικές μονάδες τέτοια εποχή προτρέπουν τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και να παραμένουν στο σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάστασή τους.

Πάντως και πέρυσι τέτοιες μέρες το υπουργείο Παιδείας έστειλε στα σχολεία εγκύκλιο στην οποία ανέφερε ότι «καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής».

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα