back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο. Δούρου: Δίνουμε έμφαση ως νέα δημοτική αρχή στον τομέα της Ενεργού Γήρανσης

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και η διαδικτυακή εκπομπή «ΤΑΞΙΝΟΜΟΙ», πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, μια βόλτα αγάπης για ηλικιωμένους στη στολισμένη Αθήνα, έχοντας αρωγό σε αυτήν την πρωτοβουλία  τον Δήμο Αθηναίων

Με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, ταξί παρέλαβαν ηλικιωμένους από το Γηροκομείο Αθηνών, την Λέσχη Φιλίας Ακαδημίας Πλάτωνος και την Λέσχη Φιλίας Κυψέλης και θα τους έκαναν βόλτα στους δρόμους της πόλης.

Για αυτή τη διαδρομή τη διαδρομή αλληλεγγύης, αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς στους ηλικιωμένους ανθρώπους μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη η Αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, ‘Ολγα Δούρου.

«Μπορεί η χθεσινή βόλτα αγάπης να έγινε λίγο βιαστικά καθώς η νέα δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε καθήκοντα, ωστόσο, είδαμε ότι οι συνάνθρωποί μας χάρηκαν πάρα πολύ με αυτή την πρωτοβουλία του ΣΑΤΑ και των Ταξινόμων. Διαπιστώσαμε ότι είχαν μεγάλη ανάγκη να βγουν έξω, να αλλάξουν παραστάσεις και να μπουν στο πνεύμα των εορτών, έστω και λίγο πριν από τα Θεοφάνεια», ανέφερε.

Η κ. Δούρου, υπογράμμισε τη σημαντική αρωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στην υλοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Θωμά Γεωργιάδη ο οποίος έδωσε το «παρών», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην χαρά που αισθάνθηκαν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, αντικρίζοντας τους στολισμένους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και τον εορταστικό φωτισμό.

«Είδαμε ανθρώπους να χαμογελούν. Λαχταρούσαν να βγουν έξω και να αλλάξουν παραστάσεις και θα ήταν ακόμη περισσότεροι μαζί μας σε αυτή την ξεχωριστή βόλτα αλλά λόγω της έξαρσης του Covid-19 και των ιώσεων δεν τα κατάφεραν», σημείωσε.

Σχετικά με το έργο που καλείται να αναλάβει ως αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, η κ. Δούρου, τόνισε ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση των δυνατοτήτων υγείας, συμμετοχής και ασφάλειας ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η ποιότητα ζωής των ανθρώπων κατά τη γήρανση.

«Δίνουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν σχετικά με την ενεργοποίηση του πληθυσμού, την πρόσβασή του στις υπηρεσίες αλλά και τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδιασμού ώστε η πόλη να αλλάξει μακροπρόθεσμα πρόσωπο και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπους μας. Άλλωστε, η ενεργός γήρανση, ως τομέας, έχει πολύ στενή σχέση και με τον δήμο, το πόσο προσβάσιμες είναι οι πόλεις και οι προσφερόμενες υπηρεσίες».

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Όσο αλλάζουν τα όρια ηλικίας και ο κόσμος ζει περισσότερο, τόσο μεγαλώνει και ανάγκη να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, να μπορεί να είναι ενεργός κοινωνικά, να μπορεί να βγει έξω και να ανακαλύψει την πόλη του, όπως κάναμε χθες στη ”Βόλτα Αγάπης” και ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα να είναι αυτόνομος για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, κάτι που δεν είναι δεδομένο για όλους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα