back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και το αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στη Δαμασκό.

Έγινε με κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας, και ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας. Σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή ασφαλείας στην περιφερειακή συμμαχία υπέρ της Δαμασκού.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, όταν ένας άνδρας 42 ετών βρέθηκε νεκρός, με πολλές μαχαιριές στο στήθος. Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη μίας γυναίκας 38 ετών, η οποία φέρεται να είναι η δράστης και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας.

“Το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την προσεχή εβδομάδα και μετά από δημόσια διαβούλευση θα εισαχθεί στη Βουλή” δήλωσε στο Bloomberg ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα γίνει νόμος του κράτους στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Δεύτερη ημέρα της συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του κράτους, πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ακρίβειας ασκεί με άρθρο του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με την ανοχή και τις ευλογίες της κυβέρνησης η Ελλάδα παραμένει το «Ελντοράντο» της Ευρώπης για κάθε είδους ολιγοπώλια, που πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές -απαράδεκτα- υψηλότερες, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δενδροφύτευση από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Άλσος Ιλισίων σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου. Τοποθέτησαν 62 δέντρα από τα οποία τα 50 τα διέθεσε ο Δήμος Αθηναίων. “Αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν”, τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Επίσημη έναρξη σήμερα για το πατρινό καρναβάλι με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Παραδόθηκε στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου, με την μεγάλη παρέλαση.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5.30 Λαμία- Κηφισιά, στις 7 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός και στις 8 ΟΦΗ- Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα