back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μ. Φαραντούρη: Αυτό που μας ένωσε με τη Γιώτα Νέγκα ήταν ο αλληλοθαυμασμός και η αλληλοεκτίμηση

Διαβάστε επίσης

Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, η φωνή της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως “δώρο των Θεών του Ολύμπου”, συγκλονίζει με την ερμηνεία της στο τραγούδι στη σειρά Famagusta με τίτλο «Δεν Ξεχνώ» σε μουσική του Χρήστου Στυλιανού και στίχους της Ελένης Ζιώγα.

Η Μαρία Φαραντούρη που βάδισε επί σειρά ετών πλάι στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αποδέχεται για πρώτη φορά να δώσει τη φωνή της στο τραγούδι των τίτλων μιας ελληνικής τηλεοπτικής σειράς. «Αυτό το τραγούδι με συγκίνησε βαθιά. Ακούς τη μουσική, διαβάζεις τους στίχους και “μπαίνεις” μέσα σε αυτή τη τραγωδία του ξεριζώματος, των αγνοουμένων, των θυμάτων, της εισβολής, ο διαμελισμός του νησιού», είπε χαρακτηριστικά η  Μαρία Φαραντούρη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Στις 30 Ιανουαρίου η Μαρία Φαραντούρη και η Γιώτα Νέγκα θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του ΠΑΛΛΑΣ σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι στιχουργοί και συνθέτες συνοδεύοντας αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές, τραγούδια που απέκτησαν μια δική τους αυτόνομη πορεία, έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Αυτό που μας ένωσε με τη Γιώτα Νέγκα ήταν ο αλληλοθαυμασμός και η αλληλοεκτίμηση,» είπε η κ. Φαραντούρη σχολιάζοντας τη συνεργασία τους και πρόσθεσε:

«Συζητώντας για τη συνεργασία μας, καταλήξαμε ότι το τραγούδι του κινηματογράφου είναι μια πάρα πολύ ωραία πηγή, που θα μπορούσαμε και οι δύο να εκφράσουμε με τον τρόπο μας, εκείνη με έναν λαϊκότερο τρόπο κι εγώ με έναν λαϊκό αλλά και πιο έντεχνο τρόπο» τόνισε η κ. Φαραντούρη και επεσήμανε:  «Θα ακούσουμε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Τάκη Μωράκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραϊνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων. Αρχίζουμε δηλαδή από τη δεκαετία του ’50 και φτάνουμε στο σήμερα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα