back to top
37 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Οι φορολογικές εκκρεμότητες που εκπνέουν στα τέλη Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Με παράταση έως στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως κάθε χρόνο, ολοκληρώνεται φέτος το φορολογικό έτος του 2023 ημερομηνία κατά την οποία καλούνται εκατομμύρια φορολογούμενοι να κλείσουν τρέχουσες φορολογικές εκκρεμότητες, ορισμένες εκ των οποίων, ανάγονται στο περσινό έτος καταβάλλοντας στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα έως τις 29 Φεβρουαρίου λήγει και η προθεσμία για όσους σκοπεύουν να θέσουν τα οχήματα τους σε ψηφιακή ακινησία ώστε να μην καταβάλλουν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας αλλά και για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση.

Έως στα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να πληρώσουν:

-Την τελευταία δόση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023.

-Την τελευταία δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων 2023.

-Την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2023.

-Τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 που συνολικά φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ.

-Μία ακόμη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής

-Τη δόση των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών.

-Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι περίπου 160.000 ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων τα οποία εκμίσθωσαν πέρυσι μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb θα πρέπει να διορθώσουν τυχόν σκόπιμα ή μη λάθη στα εισοδήματα που δήλωσαν προσωρινά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ότι εισέπραξαν πέρυσι.

Εάν από τις διασταυρώσεις που θα γίνουν στη συνέχεια από την ΑΑΔΕ διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν εισοδήματα η δεν είχε δηλωθεί το ακίνητο στο Μητρώο Ακινήτων με βραχυχρόνια μίσθωση η ακόμη δεν αναρτήθηκε σε εμφανές σημείο στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ το σήμα με τον αριθμό μητρώου ακινήτων ,τους περιμένουν βαρύτατα πρόστιμα από 5.000-500.000 ευρώ.

-Τέλος εκπνέει στις 22 Φεβρουταρίου η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ασφαλισμένων, πέρυσι, κατοικιών να υποβάλλουν αιτήσεις στην ΑΑΔΕ ώστε να λάβουν την έκπτωση έως 10 % στο φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση να τα έχουν ασφαλίσει πέρυσι το ελάχιστο από 3 μήνες έως ολόκληρο το χρόνο και για τους τρεις σωρευτικά κινδύνους δηλαδή για πυρκαγιά,σεισμό και πλημμύρα.

Θάνος Πασχάλης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα