back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε κλίμα προεκλογικών ζυμώσεων εισέρχεται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου. Όπως ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης χθες στο Συνέδριο μετά και την παρέμβαση Τσίπρα θα στηθούν τέσσερις κάλπες σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από το Συνέδριο, το οποίο ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής. Ήδη έχει αρχίσει και η συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του κόμματος για τα πιθανά πρόσωπα που θα διεκδικήσουν εκ νέου την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ με τα παρασκηνιακά σενάρια να επικεντρώνονται στα ονόματα της Όλγας Γεροβασίλη και του Σωκράτη Φάμελλου. Άγνωστο παραμένει εάν ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει ουδέτερη στάση ή θα υποδείξει το πρόσωπο που θεωρεί καταλληλότερο για να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο μεταξύ ως σήμα για την μη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος απ’ τον ίδιο ερμηνεύτηκε η παρέμβαση νωρίτερα το μεσημέρι του Διονύση Τεμπονέρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Το δικό μας εγώ, το προσφέρουμε στο εμείς» σημείωσε με νόημα, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως έχουμε μάθει να μην εξουσιοδοτούμε διότι η αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, αλλά υποδείγματα. Πληροφορίες νωρίτερα μιλούσαν για συνάντησή του με την Όλγα Γεροβασίλη.

Καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Είναι λυπηρό για τον τόπο ότι δεν μπορεί να αποκτήσει μία αξιόπιστη Αντιπολίτευση σχολιάζει μέσω του ΣΚΑΙ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση. Παρακολουθούμε από απόσταση. Δεν είναι στη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ να εμπλέκεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. Εύχομαι να ξεπεράσουν γρήγορα την κρίση τους τόνισε ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Παραμένουν στα μπλόκα ως και τη Δευτέρα οι αγρότες σε Θεσσαλία και Πλατύκαμπο. Για τις 11 Μαρτίου φαίνεται να κλειδώνει -σύμφωνα με πληροφορίες- η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους τους για ζητήματα που αφορούν τις πληγείσες περιοχές.

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους και οι παραγωγοί στο Κάστρο Βοιωτίας, όπως και στα Νέα Μουδανιά που θα αποκλείσουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στο μεταξύ στη Γαλλία αγρότες με δύο διαφορετικές πομπές τρακτέρ κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού παραμονή της έναρξης του Αγροτικής Έκθεσης σε ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας του αγροτικού κόσμου, όπως εξάλλου και σε άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες.

Στη Βουλή από την επόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων καθώς, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί στις αρχές Μαρτίου. Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον απόηχο των αντεγκλήσεων με τη ΝΔ που προκάλεσε η δήλωση Ανδρουλάκη οτι το κόμμα θα το καταψηφίσει. Ο τομεάρχης Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης διερωτάται ποιος πραγματικά παλινωδεί εγκαλώντας την κυβέρνηση καθώς, όπως αναφέρει, επιδιώκει συναίνεση την ώρα που παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ασκεί επίσης έντονη κριτική και στο υπουργείο παιδείας λέγοντας ότι αρχικά εξαγγέλλει πανεπιστήμια, μετά αναγγέλλει παραρτήματα και τελικά νομοθετεί  κολλέγια, με μορφή franchise.

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για πρώτη φορά έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια. Η σχετική προκήρυξη αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες ήταν το 2010. Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω του Α.Σ.Ε.Π.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε στη διάρκεια της νύχτας το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι απελπιστική, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθώς ισραηλινή αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι για νέες συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο την πόλη Χαν Γιούνις και αυτή της Ράφα. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 110 άνθρωποι.

Στην Ιταλία ένας 17χρονος μαθητής είναι νεκρός και η 15χρονη αδελφή του σοβαρά τραυματισμένη όταν νωρίς το πρωί παρασύρθηκαν από φορτηγό την ώρα που μετέβαιναν στο σχολείο τους, στην περιοχή Μπουσάνα έξω από το Σαν Ρέμο. Ο οδηγός του φορτηγού με ρουμανικές πινακίδες που αρχικά διέφυγε συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα λέγοντας πως δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Νέο και συγκεκριμένα το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Πούτιν ενέκριναν σήμερα τα κράτη- μέλη της ΕΕ. Οι νέες κυρώσεις επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα και εταιρίες που σχετίζονται με τη μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, άτομα που ευθύνονται για την παράνομη απέλαση παιδιών από την Ουκρανία, καθώς και εταιρίες από τρίτες χώρες οι οποίες θεωρούνται ότι συμβάλλουν στην παράκαμψη κυρώσεων. Ως απάντηση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επέκταση της λίστας αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πολιτικών στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Ρωσία.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Τις αντιπάλους τους στη φάση των 16 του Κόνφερενς Λιγκ έμαθαν πριν από λίγη ώρα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Νέα αρχή για την Εθνική ομάδα μπάσκετ που υποδέχεται απόψε την Τσεχία. Περισσότερα θα μας πει ο Ανδρέας Χανιάς…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αύριο στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 21έναν βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα