back to top
28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές Σταμούλης και Μαρινάκου

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 01:05:47 στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος με 1:06:35, ενώ τρίτος τερμάτισε ο αδερφός του Νίκου Σταμούλη, Κώστας με χρόνο 01:06:47.

Δείχνοντας ότι το… έχει και στον Ημιμαραθώνιο, η Αναστασία Μαρινάκου πήρε τη νίκη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε τη νέα διαδρομή και κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:16:52, βελτιώνοντας το 1:16:57 της Ράνιας Ρεμπούλη από το 2016. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με χρόνο 1:17:33 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου αβέβηκε με χρόνο 1:17:45 η Γιώτα Βλαχάκη.

«Εξαιρετική εκδήλωση, μπράβο στους διοργανωτές, μπράβο στους εθελοντές και ένα μεγαλύτερο μπράβο στους αθλητές και αθλήτριες, στους απλούς πολίτες που τρέξανε σήμερα. Σημασία έχει η συμμετοχή και ο αγώνας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Εξαιρετική μέρα», δήλωσε στον σταθμό μας ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Είναι μια φοβερή μέρα. Είναι η μέρα της συμμετοχής, είναι η χαρά ότι η Αθήνα μπορεί να είναι διαφορετική, είναι η Αθήνα που μπορείς να την ζήσεις και με διασκέδαση, με το τρέξιμο, με το περπάτημα, οπότε πάμε για ακόμα καλύτερες δθιοργανώσεις με τη συμμετοχή του κόσμου. Είναι μια ηλιόλουστη μέρα και αυτό μας δίνει ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώνατας στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου.

Πάνω από 20000 δρομείς συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο, στη διαδρομή family run αλλά και στη διαδρομή των 5χλμ, την εκκίνηση της οποίας έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τερμάτισαν στη Λεωφόρο Αμαλίας.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα