back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ανεπιθύμητη η Ρωσία στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

«Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας», αναφέρει το έγγραφο Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που με εντολή του υπουργού Γ. Γεραπετρίτη  υπογράφει ο διευθυντής της Α5 Διεύθυνσης Ρωσίας του υπουργείου.

Ο λόγος του αποκλεισμού της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στις εκδηλώσεις για την Παλιγγενεσία των Ελλήνων , είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι,  η Ρωσία το 2021 τη χρονιά πριν μας προκύψει η εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή στον πρωθυπουργό του, Μιχαήλ Μισούστιν, να τον εκπροσωπήσει στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από το 1821. Μάλιστα η πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τότε εξάρει τη «σπουδαία συμβολή» της Ρωσίας στον αγώνα των Ελλήνων, ενώ και ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε απονείμει στον Μισούστιν το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα