back to top
29.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

29.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Γ. Σαχίνης: Πανέτοιμη η ΕΥΔΑΠ να αντιμετωπίσει το ζεστό καλοκαίρι και την αύξηση των θερμοκρασιών

Διαβάστε επίσης

Το δικό τους “Ραντεβού στη Βρύση” για το δικαίωμα όλων, σε καθαρό, πόσιμο, νερό, έδωσαν σήμερα δεκάδες πολίτες συμμετέχοντας στην εκδήλωση του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, του ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και του Αθήνα 9.84.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γιώργος Σαχίνης, Διευθυντής Στρατηγικής και καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος δήλωσε,  μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου:

«Το πόσιμο νερό τη πόλης είναι υπέρ του δέοντος ελεγμένο, σε σχέση με τις οδηγίες και την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, άρα ο πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αναφορικά με την ασφάλεια του νερού που έρχεται από την ΕΥΔΑΠ». 

Νερό και κλιματική αλλαγή 

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, το ανθρακικό αποτύπωμα πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας. Πρώτη μας σκέψη είναι να αναρωτηθούμε ποιο είναι το ανθρακικό αποτύπωμα της βρύσης και ποιο αυτό από το εμφιαλωμένο μπουκάλι… Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως με ό,τι κάνει αφήνει και ένα αποτύπωμα στη φύση».

Αύξηση θερμοκρασιών και λειψυδρία 

«Από πλευράς ΕΥΔΑΠ είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αύξηση των θερμοκρασιών και το ζεστό καλοκαίρι που έρχεται. Η ΕΥΔΑΠ ήδη σχεδιάζει και την επόμενη μέρα. Προς το παρόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. Ωστόσο πρέπει όλοι να αλλάξουμε κουλτούρα. Ό,τι κάνουμε πρέπει να γίνεται σε μια κατεύθυνση η οποία να είναι βιώσιμη και αυτό είναι υπόθεση όλων μας».

Νερό και κυκλική οικονομία

«Αμεση προτεραιότητα για τη χώρα μας αποτελεί η εφαρμογή του μοντέλου κυκλικής οικονομίας, δηλαδή να μάθουμε να επαναχρησιμοποιούμε το νερό.  Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει από την Ανατολική Αττική -με κέντρα επεξεργασίας λυμάτων- και ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη ένα ερευνητικό έργο με το οποίο η ΕΥΔΑΠ στοχεύει να εφαρμόσει τοπικές μονάδες για επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση του νερού για άρδευση.
Επίσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το Ρωμαϊκό υδραγωγείο. Αρα πρέπει να μπουν στη ζωή μας και οι μη συμβατικοί υδατικοί πόροι προς χρήση για άρδευση».

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

www.athina984.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα