back to top
28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή έως και την Τρίτη θα παραμείνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε Πελοπόννησο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οχτώ από αυτές παραμένουν ενεργές, μεταξύ τους η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και πολλοί εθελοντές. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να δοθεί παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ξεκίνησε η αποστολή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Με τα μάτια στραμμένα στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί..

Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει “ναι” στη σιγουριά, στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας”, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ. Αναφερόμενος στην εξ αριστερών και εκ δεξιών αντιπολίτευση έκανε λόγο για ‘’Δυνάμεις του λαϊκισμού που εμπορεύονται δήθεν εύκολες λύσεις’’.

Πρωθυπουργό της ακρίβειας, των μεγάλων σκανδάλων, της αδιαφάνειας και των υποκλοπών και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έθεσε ως στόχο μιλώντας στην την ΚΕ του κόμματος ο Νίκος ΑνδρουλάκηςΥιοθετημένα ήταν τα δύο παιδιά 9 και 12 ετών στη Ζάκυνθο που αμέσως μετά την υιοθεσία τους εδώ και περίπου τρία χρόνια κακοποιούνταν συστηματικά από την θετή μητέρα τους. Τα παιδιά μετά την αυτοκτονία του θετού τους πατέρα, κατέφυγαν σε γειτονικό σπίτι και αμέσως μετά στην αστυνομία. Εκεί με την συνδρομή ιατρών διαπιστώθηκε ότι φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους. Τα παιδιά φιλοξενούνται μέχρι στιγμής στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Η 49χρονη συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Ζακύνθου.

Για ‘’οδυνηρό και σπαρακτικό τίμημα που πρέπει να πληρωθεί μέχρι την τελική νίκη επί της Χαμάς, έκανε λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι μεγάλο μέρος των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων αποχωρούν από το Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στην περιοχή παραμένει μια ταξιαρχία με αρκετές χιλιάδες στρατιώτες για την επιτήρηση των στρατηγικών στόχων του Ισραήλ – όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η συμμαχία των αυταρχικών δυνάμεων, Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Β. Κορέας, συνεχώς προσπαθούν να υπονομεύσουν τις δυτικές δημοκρατίες σε έναν κόσμο που έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος’’ προειδοποίησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενσ Στολντεμπεργκ. Μιλώντας στο BBC εκτίμησε μάλιστα ότι η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει τι είδους συμβιβασμούς είναι διατεθειμένη να κάνει. «Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να βρεθούν σε μια θέση όπου θα επιτύχουν πραγματικά ένα αποδεκτό αποτέλεσμα γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο Ουκρανός πόλεμος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η χώρα του θα χάσει τον πόλεμο εάν η αμερικανική βοήθεια ύψους 60 δις εκατομμυρίων δολαρίων παραμείνει μπλοκαρισμένη στο κογκρέσο.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Offs της Σούπερ Λιγκ :

Λαμία-Ολυμπιακός: 1 – 5

Άρης-Παναθηναϊκός: 0 – 1 στο 70ο λεπτό και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 1 – 0 στο 38.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου..

16,9 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα