back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, προειδοποίησε σήμερα ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι “πιο ισχυρή” σε περίπτωση που υπάρξει “απρόσεκτη συμπεριφορά” από το Ισραήλ, μετά την πρωτόγνωρη ιρανική επίθεση που έλαβε χώρα τη χθεσινή νύχτα.

“Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε”, δήλωσε εκφράζοντας ικανοποίηση ο Ραϊσί, σύμφωνα με ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι “εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση”.

“Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων”, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν, προσθέτοντας πως επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης. Πρόσθεσε πως σήμερα θα συγκαλέσει σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν προτίθενται να στηρίξουν επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν. – Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα εξαιρετική ανησυχία για τα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, πρόσθεσε όμως ότι οι εντάσεις θα παραμείνουν αυξημένες μέχρι να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

Την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ανάρτησής του με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

“Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή”, αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ “για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης”, όπως τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας.

«Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και επιστροφής των ομήρων στο Ισραήλ.

«Αυτή η εξέλιξη στη Μέση Ανατολή συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση. Οι λαοί της περιοχής είναι στη δίνη αυτού του πολέμου. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει την στήριξη της στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κάλπες για τις προκριματικές θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Στόχος να επιλεγούν οι 35 υποψήφιοι που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία γίνεται και δια ζώσης σε εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί και ηλεκτρονικά.

Τα Μέγαρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 Παναθηναϊκός-Λαμία και στις 8 και μισή ΑΕΚ-Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα