back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την τελευταία του πνοή, άφησε σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου ήταν 85 χρόνων.

Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1938 και αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961 στην ταινία ”Ποια είναι η Μαργαρίτα” με την Τζένη Καρέζη.

Σε εξέλιξη το υπουργικό πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, στην πρώτη ευθεία επίθεση του Ιράν κατά των ισραηλινών εδαφών στην ιστορία των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, προειδοποίησε ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι “πιο ισχυρή” σε περίπτωση που υπάρξει “απρόσεκτη συμπεριφορά” από το Ισραήλ. Στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκαν σήμερα οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να τους επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας σε σχέση με τις δηλώσεις των αρχών των χωρών τους μετά τα ιρανικά πλήγματα κατά του Ισραήλ.

Εντός της ημέρας στο μεταξύ συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης και η ομάδα των 7, μετά και από αίτημα του Αμερικανού Προέδρου.

Το ΝΑΤΟ “καταδικάζει την κλιμάκωση από το Ιράν” και “καλεί σε αυτοσυγκράτηση” ώστε “η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει ανεξέλεγκτη”, δήλωσε εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η Ρωσία εξέφρασε εξαιρετική ανησυχία για τα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Έκκληση προκειμένου να σταματήσει κάθε ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει έναν φαύλο κύκλο βίας με κίνδυνο να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε μια ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση, απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος.

“Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας”, αναφέρει ο πρωθυπουργός στην έναρξη της καθιερωμένης κυριακάτικης ανασκόπησης του κυβερνητικού έργου. “Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης”, όπως τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας.

«Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

«Αυτή η εξέλιξη στη Μέση Ανατολή συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει την στήριξη της στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κάλπες για τις προκριματικές θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Στόχος να επιλεγούν οι 35 από τους 42 υποψήφιους που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία γίνεται δια ζώσης σε εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί και ηλεκτρονικά.

“Το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα βάλει τα δυο πόδια του συστήματος εξουσίας της ΝΔ σε ένα παπούτσι και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχετε μια άλλη κυβερνητική επιλογή” δήλωσε από τα Μέγαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας τον ελληνικό λαό στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να μην δώσει λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ.

Σωρός άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πρόχειρη κατασκευή στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Νικολάου Γύζη στον Ασπρόπυργο.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 11 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 Παναθηναϊκός-Λαμία

και στις 8 και μισή ΑΕΚ-Άρης.

Ο καιρός

Γενικά αίθριος, για αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα