back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γ. Κεφαλογιάννης: Δεν πρόκειται ποτέ να προβούμε σε ενέργειες που θα αποδυναμώσουν την εθνική άμυνα της χώρας

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση παράδοσης πυραυλικών συστημάτων Patriot και S300 από τη χώρα μας στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται ποτέ να προβούμε σε ενέργειες που θα αποδυναμώσουν την εθνική άμυνα της χώρας μας, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Στην κοινή σύνοδο των ευρωπαίων ΥΠΕΞ και Άμυνας διατυπώθηκε με δραματικό τρόπο η ανάγκη της Ουκρανίας σε αντιπυραυλικά συστήματα ωστόσο δεν ασκήθηκε καμία πίεση στην χώρα μας η οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο Κίεβο τόσο πολιτικά όσο και με εξοπλιστικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό», επισήμανε.

O κ. Κεφαλογιάννης επέκρινε τον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση του, αναφορικά με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύγκλιση της Επιτροπής άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής. «Ο υπουργός Νίκος Δένδιας έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους του αρχηγούς των Κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει, έχουν ήδη ανταποκριθεί ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Νατσιός.

 Ανάπτυξη συστήματος αντί drone και αντιπυραυλικού θόλου

«Πρόκειται για εισήγηση του στρατιωτικού επιτελείου μετά και τα “μαθήματα” που παίρνουμε από τις περιφερειακές συγκρούσεις. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κόστος και χρονοδιαγράμματα, γνωρίζουμε το πλαίσιο αλλά τώρα γίνεται η επεξεργασία για το σύστημα που θα αποτρέπει επιθέσεις από βαλλιστικούς πυραύλους και drones».

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία  

«Διαπιστώθηκαν αδυναμίες τόσο σε σχέση με την απόδοση των νέων στον στρατό όσο και με τη μικρότερη προσέλευση στις κλάσεις λόγω δημογραφικού. Εξετάζεται πλέον ο τρόπος αξιοποίησης του ακαδημαϊκού background και η εθελοντική προσέλευση των γυναικών στο στράτευμα, για συγκεκριμένο χρόνο, αξιοποιώντας την κατάρτιση τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα