back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Διεθνής αγωνία για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως έχει τον έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα , που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο και είναι καθοριστικής σημασίας για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελώντας και τη μοναδική έξοδο για τους τραυματίες από τον πόλεμο στη Γάζα. Και ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες στο εξωτερικό για την επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας.

 

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφας, στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η κατάληψη από το Ισραήλ ήταν μία πράξη «θανατικής καταδίκης» για τους κατοίκους της Γάζας, κυρίως, για τους άρρωστους και για τους τραυματίες τονίζει η Αρχή Διάβασης της Γάζας.

Οι ΗΠΑ, ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ έχουν ταχθεί κατά μιας επίθεσης των Ισραηλινών στη Ράφα, που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για περίπου 50% του πληθυσμού της Γάζας.

Για τον κίνδυνο νέων απωλειών αμάχων στη Ράφα, όπου ζουν 600.000 παιδιά, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ

 

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν οι ευρωπαίοι υπουργοί Ανάπτυξης ,διότι θα συζητηθούν θέματα ανοικοδόμησης και στήριξης σε παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και σε ουκρανικά εδάφη, ο Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι παρά τις προειδοποιήσεις από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ προχώρησε χθες βράδυ σε χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 34.789 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 78.204 έχουν τραυματιστεί από την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής του Ισραήλ στην Γάζα.

 

Επιστρέφει σταδιακά με καλό καιρό το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομέων του Πάσχα ,καθώς αρκετοί έχουν παρατείνει τις διακοπές τους εκμεταλλευόμενοι τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς .

Τις επόμενες ώρες η επιστροφή θα κορυφωθεί, με την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Σε αυξημένη ετοιμότητα η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του ΠΑΣΧΑ, αλλά και της Πρωτομαγιάς.

 

Αυξημένη η κίνηση από το πρωί και στα τρία λιμάνια της χώρας. Με 85% πληρότητα επιστρέφουν τα πλοία από τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Και από τα τρία λιμάνια της χώρας θα εκτελεστούν πάνω από 70 ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Απέπλευσε τελικά στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι από το λιμάνι του Ηρακλείου, το επιβατηγό power jet σημαίας Κύπρου, με 783 επιβάτες, στο οποίο είχε απαγορευθεί προσωρινά ο προγραμματισμένος του απόπλους στις οκτώ το πρωί, λόγω μηχανικής βλάβης. Το καταμαράν πραγματοποιεί το δρομολόγιο για Θήρα-Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα με επιστροφή στο Ηράκλειο.

Κλειστά και σήμερα Σούπερ Μάρκετ και εμπορικά καταστήματα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά, σήμερα.Από αύριο η αγορά επανέρχεται σε κανονικό ωράριο λειτουργίας.

 

Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών κινούνται και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ανά 12 έως 15 λεπτά τα δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ, ανά 15 λεπτά του Τραμ.

Αύριο Τετάρτη του ΠΑΣΧΑ, για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου», ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 12 λεπτά.

 

Μετά τις Πασχαλινές διακοπές, επιστροφή και στην πολιτική επικαιρότητα με τα κομματικά επιτελεία να σχεδιάζουν τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει από την Τήνο στην Αθήνα, και αρχίζει άμεσα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας και τις 13 περιφέρειες, θέτοντας το δίλημμα, «σταθερότητα ή περιπέτειες».

 

Θεσπρωτία και Πρέβεζα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Ηπειρο. Αύριο θα επισκεφθεί την Αρτα και τα Ιωάννινα,όπου θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη.

 

Στη Σέριφο βρίσκεται Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συζήτησε με τον Δήμαρχο του νησιού Κώστα Ρεβίνθη για τα προβλήματα των κατοίκων των μικρών νησιών των Κυκλάδων και ακολούθως επισκέφθηκε το πολυδύναμο ιατρείο. Από την Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

 

Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO συνιστά, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους την οποία εγκαινίασε χθες- μέσω τηλεδιάσκεψης- ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών να λειτουργήσει ως Τζαμί ξανά η ιστορική Μονή της χώρας ήλθε λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, στις 13 Μαΐου.

Στη τελική ευθεία οι μαθητές για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και τη διεξαγωγή εξετάσεων. Το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα Λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια. Επιπλέον, οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 31 και 30 Μαΐου, αντίστοιχα. Τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου.

 

Στην Πολωνία εντοπίστηκαν «κοριοί» στην αίθουσα που θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστή των ειδικών υπηρεσιών.Η πολωνική κυβέρνηση πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στο Κατοβίτσε στη δυτική Πολωνία

 

Τελικός πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται απόψε στις 9.15 τη Μακάμπι ,με φόντο μια θέση στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Μεγάλο ματς και για το Τσάμπιονς Λιγκ, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται τη Ντόρτμουντ για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Σέντρα στις δέκα το βράδυ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Aραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική ,που από το βράδυ θα πυκνώσουν αύριο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα