back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στη συνάντηση που θα έχουν αύριο στην Άγκυρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τουρκική Μιλιέτ υπογράμμισε ότι “οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ακόμη και σε περιόδους έντασης” και πρόσθεσε ‘’ Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να προχωρήσουμε με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορούμε να διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο».

Από πλευράς του ο Ταγίπ Ερνογάν που μίλησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δήλωσε “ζητήματα κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο ούτε εμποδίζουν την πρόοδό του”. Ωστόσο σημείωσε πως οι διαφορές των δύο χωρών πρέπει να επιλύονται ως πακέτο προκειμένου όπως είπε να μην μεταφέρουμε προστριβές στις μελλοντικές γενιές»

Η κυριαρχία είναι ένα αναφαίρετο, αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της χώρας και εξ αυτής πηγάζουν και όλα τα σημαντικά θέματα που ανάγονται στην υπόσταση του κράτους. Συνεπώς, θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου’’ ξεκαθάρισε ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ξεκινά από το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελλάκης.

“Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρή δημοκρατική παράταξη για να έχει η ΝΔ αντίπαλο, ο οποίος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει”, δήλωσε από τις Μοίρες Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 7 και μισή το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στο Σύνταγμα.

Ομιλία στο κλειστό Γαλατσίου παραχώρησε στους ομοεθνείς του, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.. Όπως είπε στην έναρξη της ομιλίας του δεν έχει έρθει για να «προκαλέσει», αλλά «για να συναντήσει τον λαό του» .

Στο μεταξύ, από τις Φυλακές του Φιέρι, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, υποστήριξε ότι ο η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα πραγματοποιείετια ακριβώς ένα χρόνο μετά την σύλληψή του, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Η πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια, Σοφία Φιλιππίδου αποχώρησε από την τελετή ορκωμοσίας της Προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθώς κατά την ορκωμοσία της αποκάλεσε την χώρα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, παρά το γεγονός ότι στο επίσημο κείμενο η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

“Η μάχη στην Ευρώπη, δίνεται μεταξύ της πολιτικής της ελπίδας και της πολιτικής του φόβου. Δίνεται μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα σημαντικό μετερίζι στον αγώνα αυτό”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή την συμμετοχή του στη συνάντηση δημάρχων σημαντικών πρωτευουσών της Ευρώπης, στο Παρίσι.

Στο μεσανατολικό, Το Ισραήλ ανέπτυξε, νωρίτερα σήμερα, άρματα μάχης στην ανατολική Τζαμπάλια στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, μετά από μία νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών από την αεροπορία και το πυροβολικό. Αισιόδοξος ότι η ανακωχή είναι ακόμη εφικτή εάν η Χαμάς απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους, εμφανίστηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Έκκληση προς όλους για επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στις 8 σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα