back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Παραμένουν ακόμη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του ποδηλατικού γύρου  με αποτέλεσμα τα σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Έντονο ψηφιακό στίγμα, φέρει η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στις ψηφιακές πρωτοβουλίες σε Παιδεία, Υγεία, Εθνική Άμυνα, την αγορά εργασίας, αλλά και τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, με στόχο την προστασία της εθνικής περιουσίας.

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%. Εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Θεσσαλονίκη.

Στις 9 Ιουνίου να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία του 41%  δήλωσε χθες βράδυ από τη Βέροια ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας κάνοντας λόγο για ολιγοπώλια και συμφέροντα που χαιδεύει ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα επισκεπτόμενος σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

«Εκλαμβάνουμε ως κόμμα θετικά μηνύματα από τον κόσμο ενόψει των ευρωεκλογών», επισήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Κάθε λαός έχει χρέος να προστατεύει την ιστορική μνήμη» υπογραμμίζει σε μήνυμά της για την σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τονίζει ότι «και η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίζει και να καταδικάζει ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες βάρβαρες πράξεις στο μέλλον».

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε  μήνυμά του, σήμερα, Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων για τους Έλληνες και ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ για τους Τούρκους. Ο Τούρκος πρόεδρος αφού αναφέρει ότι η 19η Μαΐου 1919 ήταν η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας, τόνισε: «Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που ξεσηκώθηκε από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δεν διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο, αλλά κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρόμπερτ Κάλινακ σε σημερινή συνέντευξη τύπου   τέσσερις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη.«Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι», δήλωσε έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίκο στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της κεντρικής Σλοβακίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα 

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και δυνάμεις των ΜΑΤ, γύρω από την Καμάρα. Η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης και τα μέτρα στη πόλη είναι δρακόντεια. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πορειών έως τις 8 το βράδυ.

Στο αγωνιστικό μέρος 

 Για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ από την οποία θα κριθεί και ο πρωταθλητής Ελλάδος στις

 8 παίζουν Άρης – ΠΑΟΚ, 

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός και 

ΑΕΚ- Λαμία. 

Και ο καιρός στην Αττική  

Νεφώσεις και πιθανώς ασθενείς βροχοπτώσεις  τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα