back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Η Νότια Αφρική καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

Διαβάστε επίσης

Η Νότια Αφρική καταδίκασε σήμερα επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, προσθέτοντας ότι οι σημερινές συνθήκες στη Γάζα δικαιολογούν την προσφυγή της για γενοκτονία κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο.

«Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής συντάσσεται με τη διεθνή κοινότητα καταδικάζοντας τις ελεεινές και βίαιες επιθέσεις κατά αθώων αμάχων αφού ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν καταυλισμό που φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους σε επισημασμένη ασφαλή περιοχή στη Ράφα», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας (DIRCO).

«Οι ειδεχθείς επιθέσεις έγιναν δύο ημέρες αφού το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση στη Ράφα».

Δικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο στήριξαν την περασμένη εβδομάδα το αίτημα της Νότιας Αφρικής να δοθεί εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει την επιχείρηση στη Ράφα, μία εβδομάδα αφού η Πρετόρια ζήτησε το μέτρο αυτό στο πλαίσιο της προσφυγής της σε βάρος του Ισραήλ για γενοκτονία – έναν ισχυρισμό που το Ισραήλ απορρίπτει.

Το νοτιοαφρικανικό υπουργείο πρόσθεσε σήμερα: «Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα για πόσο καιρό η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει να παρακολουθεί ενώ ένας ολόκληρος πληθυσμός αφανίζεται πριν ο κόσμος να μπορέσει να ενώσει τις δυνάμεις του και να ενεργήσει επειγόντως κατά αυτών των βίαιων και αδιάκοπων επιθέσεων».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα