back to top
26.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

26.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, με τελευταίο κρίσιμο κεφάλαιο την απόφαση για τη φυλάκιση ή μη καταδικασθέντων ως την έφεση. Στις 11 η εισαγγελέας Έδρας θα αγορεύσει επί του ανασταλτικού αποτελέσματος των ποινών. Θα ακολουθήσει η δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Ενισχύεται με επιπλέον 50 κλίνες ΜΕΘ το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 10.30 το πρωί, στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Ολοένα και μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών από επιπλοκές του Covid-19 στη χώρα μας, που έφτασαν στους 509.
438 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 164 εντοπίζονται στην Αττική. 84 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κοζάνη, Καστοριά και Λάρισα.

“Δεν πάμε καθόλου καλά. Θα “κοκκινίσουν” και άλλες περιοχές προειδοποίησε μέσω ΣΚΑΙ η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ όπως είπε θα πρέπει να βγει επισήμως η πολιτεία και να πει “μάσκα μέσα και έξω”. Η κ. Παγώνη κάλεσε τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν, να χρησιμοποιούν δικό τους αποστειρωμένο πλαστικό κουτάλι.

Ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Πάνω από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υποκύψει. Περίπου στο 2,8% ο δείκτης θνητότητας.

Νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων εξήγγειλε -σε τηλεοπτικό του διάγγελμα – ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, προκειμένου όπως είπε να αποφευχθεί ένα νέο lock down.

Μεταξύ άλλων, η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και για το 75% των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης, ενώ οι δήμαρχοι θα μπορούν να κλείνουν οδούς και πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός μετά τις 9 το βράδυ.

Νέους περιορισμούς στις κοινωνικές, οικονομικές και αθλητικές δραστηριότητες εξήγγειλαν χθες και οι αρχες σε Ιρλανδία και Ελβετία.

Για περίπου έναν μήνα θα ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ έως τις έξι το πρωί, στο Παρίσι και άλλες 8 μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα, λαμβάνοντας ποσοστό 51,74% στις εκλογές. Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μουσταφά Ακιτζί, ο οποίος έλαβε ποσοστό 48,26%, αφήνοντας αιχμές για το αδιάβλητο της διαδικασίας. (ΣΚΑΙ ΒΛ) “Θα υπερασπιστούμε μαζί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της “Βόρειας Κύπρου” -όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα- στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις εσωτερικών πτήσεων λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. Athina984.gr

Τρεις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενεργοποιεί από σήμερα ο ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Αφορούν τη βεβαίωση υποβολής Απογραφικής Δήλωσης, τη μεταβολή δραστηριότητας και τη λήξη ασφάλισης.

Την ικανοποίησή της για την εγκύκλιο του Αρείου Πάγου που προβλέπει συλλήψεις και αυτόφωρο για κακοποίηση ζώων εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, υπεύθυνη για τα ζώα, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Τόνισε ότι πρέπει να κινητοποιείται άμεσα η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ υπενθύμισε ότι στο δήμο της πρωτεύουσας διατίθεται χώρος για τη φιλοξενία των ζώων και εκπονούνται προγράμματα υιοθεσίας τους.

Το Λονδίνο παροτρύνει τις επιχειρήσεις να εντατικοποιήσουν τις προετοιμασίες τους για μία αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου. Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τις άκαρπες συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και ΕΕ, δεν υπάρχει λόγος συνέχισης των συζητήσεων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές έως το απόγευμα στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως έξι μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα