back to top
33.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τριήμερο Εθνικό Πένθος στην Αυστρία μετά την χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Βιέννης με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς πολίτες. Νεκρός από πυρά αστυνομικών και ο ένας εκ των δραστών. Σύμφωνα με τον υπ. εσωτερικών της χώρας πρόκειται για 20χρονο άνδρα που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Νωρίτερα οι αρχές συνέλαβαν άλλα δυο άτομα στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν μετέδωσε το Αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων. Εντός της ημέρας αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα του Αυστριακού Καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς προς τους πολίτες.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Αυστρία στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Βλάντιμιρι Πούτιν, κάνοντας λόγο για ένα σκληρό και κυνικό έγκλημα.

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή κοινότητα καταδικάζει την επίθεση ενώ συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων από το ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Καταδίκη της επίθεσης και από Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Επιδείνωση όλων των κρίσιμων υγειονομικών δεικτών αποτυπώνει η 21η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, που αφορά στο διάστημα 22 με 28 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος όρος ηλικίας του συνόλου των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας πέφτει στα 38 έτη ενώ το πλήθος των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 108 που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από την αρχή της κρίσης.

Ο ΕΟΔΥ εκτιμά ότι ο δείκτης Rt διαμορφώνεται στο 1,1 για την επικράτεια, ενώ παραμένει στο ένα για την περιφέρεια Αττικής

Ωστόσο και σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή δεδομένα στις 27 Οκτωβρίου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάταξη με γνώμονα τον δείκτη θανάτων λόγω COVID ανά 1 εκ. κατοίκους. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 102η θέση στον κόσμο, όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 149 θάνατοι και στη 22η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown σε όλη τη χώρα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Σε ισχύ από χθες και για 14 ημέρες πολύ αυστηρά μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για τον περιορισμό της διασποράς του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με αποστολή sms.

Την ανησυχία του για την οικονομία εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τα μέτρα αναγκαία. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι τα μέτρα θα τηρηθούν ευλαβικά από όλους, προκειμένου σε 14 ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.

Άμεση λήψη «ουσιαστικών και γενναίων μέτρων» για την στήριξη της επιχειρηματικότητας ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης. Αυτό πρέπει να γίνει -όπως χαρακτηριστικά είπε- «πριν από το δεύτερο lockdown, μετατρέψει την γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε από σήμερα, σε μια “μαύρη τρύπα”.

Σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί περιορισμοί και ανά την επικράτεια. Αναστέλλεται στην Αττική η λειτουργία της εστίασης, με εξαίρεση take away και delivery. Τη σημερινή εικόνα στο κέντρο της Αθήνας μετά τους νέους περιορισμούς θα μας περιγράψει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Να προσθέσουμε ότι συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν 50 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα. Όλα τα μέτρα, αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Επτά προγράμματα απασχόλησης 38.600 νέων θέσεων εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τον ΟΑΕΔ.

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια αυτή τη φορά μέσω του υπουργού Άμυνας της χώρας. Μιλώντας σε στρατιωτική Ακαδημία ο Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι η μόνη λύση για να λυθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου είναι να έρθει η Ελλάδα και να μιλήσει με την Τουρκία, αφήνοντας τους εγωισμούς και τις κακομαθημένες συμπεριφορές». Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι 60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονται στους αιθέρες.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από πόλωση. Σχεδόν 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στην πρώιμη διαδικασία, είτε δια ζώσης είτε μέσω ταχυδρομείου, για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα εκλογικά τμήματα. Την ίδια ώρα ο Τραμπ επικρίνει την επιλογή της επιστολικής ψήφου, ισχυριζόμενος, ότι μπορεί να οδηγήσει σε εκλογική νοθεία. Προειδοποίησε μάλιστα ότι δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε περίπτωση ήττας του. “Αισθάνομαι ότι βαίνουμε προς μια μεγάλη νίκη”, είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν από το Πίτσμπουργκ. Πάντως απόψε τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Φλόριντα, μια από τις πολιτείες-κλειδί για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Χωρίς αυτήν η νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται σχεδόν αδύνατη.

Kαι ο καιρός: Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα