back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με τα σενάρια αποστασίας

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα σενάρια περί αποστασίας που διακινεί η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, με αιχμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη.

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται και σήμερα μετά το non paper από το Μέγαρο Μαξίμου για «σχέδιο νέας αποστασίας που απεργάζονται, εδώ και καιρό, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

“Η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι, θα έχει συνέχεια”, δήλωσε από το Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας.

“Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”, απάντησε η ΝΔ .

Τα γεγονότα εξελίχθηκαν μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη ο οποίος σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1 ανέφερε ότι, δεν προτίθεται να παραιτηθεί και να δώσει την έδρα του στο Κοινοβούλιο.

Τις κατηγορίες αυτές, περί σεναρίων αποστασίας, συντηρούν σήμερα με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσά τους οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Παππάς, που έκαναν λόγο για απόπειρες εξαγοράς βουλευτών. Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι υπάρχει “ανοιχτός πόλεμος” εναντίον της κυβέρνησης.

“Δεν θα φύγω από τους ΑΝΕΛ, δεν θα γίνω πολιτικός προδότης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Κατσίκης και χαρακτήρισε τον Δημήτρη Καμμένο «βαρίδι, που το κόμμα άργησε να διαγράψει».

Βαρύ το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Χαρακτηρίζουν αποστάτη τον Γιώργο Λαζαρίδη που ανεξαρτητοποιήθηκε χθες από την ΚΟ και επιχειρούν συσπείρωση.

“Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1, κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος» αναφέρει στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

Για «πανικόβλητη» κυβέρνηση που στην απελπισία της καταφεύγει σε «συκοφαντίες» και «λάσπη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν». Και υπογραμμίζει ότι «τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν».

Δημόσια έκκληση Βούτση στον Δ. Καμμένο να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Βουλής

Δημόσια έκκληση να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής απηύθυνε ο Νίκος Βούτσης στον διαγραφέντα βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο κ Καμμένος τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα παραιτηθεί.

Ο κύριος Βούτσης και με αφορμή το γεγονός αυτό έκανε λόγο για ευρύτερα σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης εντάσσοντας και τα επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

ΝΔ: «Οι αθλιότητες δεν θα περάσουν»

Για «πανικόβλητη» κυβέρνηση που στην απελπισία της καταφεύγει σε «συκοφαντίες» και «λάσπη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ καταλογίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι «έφτασε χθες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας όπως λέει μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Η Ράνια Σβίγκου στον Αθήνα 9.84

Ευθεία επίθεση σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα που επιχειρούν να ρίξουν την κυβέρνηση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη εκπομπή «Στάση των δύο».

Η κ. Σβίγκου επιχειρώντας να τεκμηριώσει τον πόλεμο κατά του Μαξίμου τόνισε ότι επιχειρηματίας δήλωσε στα μπουζούκια ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Τη δήλωση αυτή έσπευσε να την αναρτήσει στο διαδίκτυο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός , και πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι εκτίμηση , μόνο του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά εκφράζεται και από άλλους χώρους: “ Ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε ότι ο κ. Μητσοτάκης με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για συντεταγμένη επίθεση των επιχειρηματικών συμφερόντων κατά της κυβέρνησης .

Ερωτηθείσα αν υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Λαζαρίδης ανεξαρτητοποιήθηκε γιατί χρηματίστηκε και γιατί θεωρείται αυτός αποστάτης και όχι η κ. Μεγαλοοικονόμου , η οποία εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Δεν γίνεται να είναι εισηγητής των ΑΝΕΛ κατά της πρότασης δυσπιστίας, την Παρασκευή, να χειροκροτά τον Τσίπρα και τον Καμμένο , να καταγγέλλει ότι δεχόταν απειλές για τη στάση του στην πρόταση μομφής , να διαβεβαιώνει την προηγούμενη ημέρα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα και μετά από λίγες ώρες να ανακαλύπτει αιφνιδίως συνειδησιακά θέματα για το Σκοπιανό. Να απαντήσει λοιπόν τι μεσολάβησε μέσα σε λίγες ώρες και άλλαξε στάση. Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση η στάση του με αυτή της κυρίας Μεγαλοοικονόμου”.

Αναφερόμενη στις νέες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Μάνδρα η κ. Σβίγκου δήλωσε πως η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων βαραίνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις ,προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά τις διαδικασίες ,όσα έργα αφορούν την περιφέρεια έγιναν με ταχύτατους ρυθμούς ,αλλά πράγματι υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες: “Δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και γραφειοκρατίες. Αυτό που προέχει είναι να μην συμβούν ξανά όσα συνέβησαν την προηγούμενη φορά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός σε συνεργασία με Δήμο και Περιφέρεια”.

Δήλωση Σαββίδη

«Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν… Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδη στην εφημερίδα «Έθνος».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα