back to top
24.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

24.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Σπ. Καρανικόλας: Οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν εκπροσωπούν την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά τη χώρα μας στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρος Καρανικόλας, δηλώνει στρατευμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με διάθεση προσφοράς.

Για τις ευρωεκλογές, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στη Μαρία Παύλου, αναφέρει πως ως γνώστης του Ευρωκοινοβουλίου και με 12ετή εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, θα εργαστεί από την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση εκλογής του, ώστε να είναι χρήσιμος στην πατρίδα και στους πολίτες. Σημειώνει επίσης ότι «ο ρόλος του Έλληνα ευρωβουλευτή δεν είναι να εκπροσωπεί την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Να μάχεται υπέρ της χώρας του και των συμφερόντων της, στο Ευρωκοινοβούλιο».

*ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ – ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

«Τα ευρωπαϊκά θέματα μας αφορούν άμεσα, παρά την αντίληψη ότι οι Βρυξέλλες είναι μακριά από την Ελλάδα. Η καθημερινότητά μας καθορίζεται από τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, αφού πάνω από το 70% των νόμων που ψηφίζονται στην Ελληνική Βουλή, έχουν περάσει προηγουμένως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι ένα ευρύ φάσμα θεμάτων το οποίο περιλαμβάνει ζητήματα οικονομίας και επιχορηγήσεων μέσω ΕΣΠΑ, τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Υγεία, το μεταναστευτικό, το περιβάλλον, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, το Κράτος Δικαίου και όχι μόνον».

*ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

…«Δεδομένων των σοβαρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων με τους εν εξελίξει πολέμους στην Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και ενόψει των κρίσιμων εκλογών στις ΗΠΑ, η Ευρώπη μόνον ενωμένη μπορεί και ξεπερνά τα προβλήματα. Ιδιαίτερα σε αυτή συγκυρία όπου φαίνεται να παίρνουν κεφάλι εντός της ΕΕ οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς και των φανατικών του λαϊκισμού.  Γι αυτό, είναι σημαντικό για την Ευρώπη και για την ίδια μας τη χώρα να συνεχίσουμε την πορεία στο δρόμο της ενίσχυσης των λαών της Ευρώπης, της στήριξης των αδύναμων και των ευάλωτων, καθώς και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Για να εξακολουθήσουμε να συνδυαμορφώνουμε την Ευρώπη στην επόμενη πενταετία.»

*ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ- ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΝΕΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σημείωσε επίσης ότι «ο ρόλος του Έλληνα ευρωβουλευτή δεν είναι να εκπροσωπεί την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Να μάχεται υπέρ της χώρας του και των συμφερόντων της, στο Ευρωκοινοβούλιο…Έχοντας επίγνωση του εθνικού ρόλου που πρέπει να επιτελούν οι ευρωβουλευτές, δεσμεύομαι να παλέψω σκληρά για την πατρίδα και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των πολιτών, απέναντι και σε φωνές πόλωσης και τοξικότητας».  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα