back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης στον Αθήνα 9.84: Σε αίτημα ενημέρωσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους Ρώσους διπλωμάτες η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά

Διαβάστε επίσης

«Αν υπάρξει αίτημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενημερωθούν για τη δράση των Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοιο αίτημα», δήλωσε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι υπέρ του δημοσίου διαλόγου και των συναινέσεων στα εθνικά θέματα.

Αναφερόμενος σε δήλωσή του στο Αθηναικό Πρακτορείο σχετικά με διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό, που ενδεχομένως έπαιξαν άλλο ρόλο και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Εκείνο που είπα είναι ότι μαζί με κάποιους πολίτες που διαδήλωναν έχοντας άλλη γνώμη, αρνητική, υπήρξαν και κάποιοι ανάμεσά τους που φαίνεται πως ήταν υποκινούμενοι. Δεν είπα όλοι, άλλα κάποιοι».

Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από success story, πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα

Ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο. «Μακριά από εμάς η διαδικασία των πανηγυρισμών και του εφησυχασμού. Αντίθετα θα εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας, ώστε να επιταχυνθεί το έργο μας. Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από success story, αλλά σίγουρα δεν θα βάλουμε και τα κλάματα επειδή βγαίνουμε από το μνημόνιο και υπήρξε ρύθμιση του χρέους. Δεν είναι destroy story, πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα».

Ισορροπημένο το δημοσιονομικό

Οσον αφορά στις διαπραγματεύσεις στο θέμα των συντάξεων και του ΦΠΑ στα νησιά, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Το δημοσιονομικό είναι ισορροπημένο με αντίμετρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί. Και οι πιο σκληροπυρηνικοί δεν θέτουν ζήτημα μακροοικονομικό. Δεν πρόκειται να παραβιάσουμε το 3,5% πλεόνασμα. Το δημοσιονομικό κενό των 28 εκατομμυρίων από τον ΦΠΑ στα νησιά, όπως δείχνουν οι δείκτες της οικονομίας, καλύπτεται και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει κανένα πάρτι, καμία σπατάλη, αλλά η ανάπτυξη της οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα για στοχευμένες παρεμβάσεις».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα