back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σενεγάλη: Μια φουτουριστική πόλη ετοιμάζεται για την αποσυμφόρηση του Ντακάρ

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες της Σενεγάλης έχουν ονειρευτεί εδώ και πολύ καιρό να χτίσουν ένα νέο αστικό κέντρο εν μέσω αυξανόμενης συμφόρησης και υπερπληθυσμού στην πρωτεύουσα Ντακάρ.

Με πληθυσμό που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια, η πρωτεύουσα ταλαντεύεται ανάμεσα στα υψηλά ενοίκια και τα εμφανώς υψηλά επίπεδα ανεργίας. Καθημερινό είναι το φαινόμενο, των επιβατών που ασφυκτιούν μέσα στα μίνι λεωφορεία και των ανέργων, που στέκονται σε κάθε γωνιά της.

Ένα νέο σχέδιο υπόσχεται να μετριάσει κάπως τη συμφόρηση στο Ντακάρ. Μετά την εξασφάλιση της έγκρισης το 2013, οι σχεδιαστές αναμένεται να έχουν οριστικοποιήσει το πρότζεκτ προκειμένου να περάσουν στην φάση της κατασκευής του Diamniadio, μιας φουτουριστικής πόλης αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε απόσταση 20 μιλιών από την πρωτεύουσα. Στο τέλος του περασμένου έτους, ο υπεύθυνος του έργο Τσικ Καντέ, δήλωνε ότι, τ0 80% των σχεδίων είναι έτοιμα.

Όταν ολοκληρωθεί, το Diamniadio θα καλύψει μια έκταση 4.000 στρεμμάτων και θα διαθέτει βιομηχανικό πάρκο, κρατικές υπηρεσίες και ένα πανεπιστήμιο για περίπου 30.000 φοιτητές. Το έργο θα παρέχει επίσης ένα μείγμα πολυτελών, μεσαίων και οικονομικών κατοικιών για περίπου 350.000 κατοίκους.

Εκτός από τη μείωση της συμφόρησης, η ανάπτυξη αποτελεί μέρος μιας εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Αν και η οικονομία της Σενεγάλης αυξάνεται γύρω στο 6% ετησίως, το δημόσιο χρέος της έχει αυξηθεί σε σχεδόν 61% του ΑΕΠ της.

Οι επικριτές του έργου ανησυχούν ότι το κόστος των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα βυθίσει ακόμη περισσότερο την χώρα στο χρέος. Είναι επίσης επιφυλακτικοί για τα κίνητρα της κυβέρνησης, ενώ συνδέουν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου με την εκστρατεία επανεκλογής του σημερινού προέδρου Μάκι Σαλ. Άλλοι φοβούνται ότι η ανάπτυξη θα είναι απρόσιτη για τους περισσότερους κατοίκους της χώρας.

Παρά τις ανησυχίες αυτές, η πόλη αποτελεί ένα πολεοδομικό αριστούργημα. Το Diamniadio Lake City (DLC), συνδυάζει τη σύγχρονη, αφηρημένη αρχιτεκτονική με το φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

ΠΗΓΗ: Business Insider

Δείτε τα σχέδια, όπως τα δημοσίευσε το Business Insider

[su_slider source=”media: 21776,21775,21774,21773,21771″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα