back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Το πρώτο «κουδούνι» σήμερα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Έτοιμο να στηρίξει για 7η συνεχή χρονιά μαθητές της Αθήνας, στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που και φέτος είδε έναν στους δύο μαθητές του να περνούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα μαθήματα για την Τρίτη Λυκείου ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 17/9, ενώ σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και για τους υπόλοιπους μαθητές και θα γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων και για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος).

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5μμ- 8μμ, στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος).

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Χατζηιωάννου η Αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Ηλιοπούλου, ανέφερε ότι όποιος επιθυμεί να εγγραφεί μπορεί να το κάνει ακόμα και τώρα στο 41ο Γυμνάσιο, όπου γίνονται και τα μαθήματα.

«Πέρυσι είχαμε 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τα τμήματα είναι από 5 μέχρι 15 παιδιά. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε 64 εθελοντές για τα 256 παιδιά . Τα κριτήρια είναι κατά κύριο λόγο οικονομικά και προσπαθούμε παράλληλα να γίνει κοινωνικό φροντιστήριο και σε άλλο σημείο της πόλης» τόνισε η κυρία Ηλιοπούλου σημμειώνοντας ότι πρόκειται για μία δομή που προσπαθεί να ανταποκριθεί σε ανάγκες παιδιών που θέλουν αλλά οικονομικά οι γονείς τους δεν μπορούν να τα στηρίξουν.

«Ακόμα και παιδιά που δεν πέτυχαν στις εξετάσεις έχουν πάντα δεύτερη ευκαιρία. Και απόφοιτοι να είναι μπορούν να έρθουν και να γραφτούν. Στην Αθήνα θα έχουμε λίαν συντόμως και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Κάθε χρόνο καλούμε τους εθελοντές γιατί σε αυτούς βασίζεται αυτή η προσπάθεια. Ζητάμε κατά κύριο λόγο μαθηματικούς και φυσικούς» πρόσθεσε.

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα