back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

To “θερινό Νταβός” στην Κίνα – Καινοτομία και 4η βιομηχανική επανάσταση

Διαβάστε επίσης

Με ομιλία του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ ξεκίνησε το “Θερινό Νταβός” και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά “η Κίνα έχει γίνει μια γόνιμη χώρα για τη διεθνή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, με νέους μοχλούς ανάπτυξης να ανοίγουν νέους ορίζοντες για την οικονομική ανάπτυξη”.

Το θέμα του φετινού φόρουμ είναι η «Διαμόρφωση Καινοτόμων Κοινωνιών στην Τέταρτη  Βιομηχανική Επανάσταση». Στο φόρουμ αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 2.000 πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι από περίπου 90 χώρες.
Το λεγόμενο Θερινό Φόρουμ του Νταβός, που καθιερώθηκε το 2007 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, γίνεται κάθε χρόνο στην Κίνα, εναλλάξ στις πόλεις Νταλιάν και Τιαντζίν.

«Μεταξύ όλων των βιομηχανικών κλάδων, η υψηλής τεχνολογίας και προηγμένη μεταποίηση αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, ενώ νέα επιχειρηματικά μοντέλα αναδύονται διαρκώς στον κλάδο των υπηρεσιών και η αναβάθμιση της βιομηχανικής δομής καταγράφει ταχεία εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο Λι Κετσιάνγκ, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ετήσιας Συνάντησης Νέων Πρωταθλητών 2018, γνωστής ως το Θερινό Νταβός.

Επί του παρόντος, σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στην οικονομική διάρθρωση και το μοντέλο ανάπτυξης της Κίνας, ενώ οι νέοι μοχλοί ανάπτυξης έχουν συμβάλει περισσότερο από το ένα τρίτο στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, καθώς και περισσότερο από τα δύο τρίτα στη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας στα κινεζικά αστικά κέντρα.

Στην κορυφή της Τεχνητής Νοημοσύνης 

Η Κίνα κατέχει την δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με τις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης , ακολουθώντας τις ΗΠΑ,  σύμφωνα με αναφορά της συμβουλευτικής εταιρίας Gartner που συνεργάζεται με την Ακαδημία Πληροφορικής κι Επικοινωνιών της Κίνας.

Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε στην Σανγκάη, όπου και πραγματοποιείται η Παγκόσμια Διάσκεψη Τεχνητής Νοημοσύνης 2018.
“Ο αριθμός των εταιριών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, συνεχίζει να αυξάνεται και τώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο,” δήλωσε η Λίου Ντούο, πρόεδρος της CAICT.
Σύμφωνα με την ίδια, ο αριθμός των εταιριών τεχνητής νοημοσύνης εκτινάχθηκε από το 2015, ενώ δραστικά έχει αναπτυχθεί κι ο τομέας της αντίστοιχης αγοράς, με έμφαση στις τεχνολογίας φωνητικής αναγνώρισης κι αναγνώρισης μέσω εικόνας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα