back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Π. Χονδρός: Η στήριξη των ατόμων με ψυχικές ασθένειες δεν είναι φιλανθρωπία

Διαβάστε επίσης

24 ώρες πρίν από την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία, την ερχόμενη Τρίτη, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής στις 17:30 μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση για τα 30 χρόνια έργου και προσφοράς της ΕΠΑΨΥ.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος 70 φορείς, ασθενείς, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες. Θα υπάρξουν ομιλίες εστιασμένες και στα δικαιώματα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα πραγματοποιηθούν συναυλίες κλασσικής μουσικής από καλλιτέχνες με ψυχικές ασθένειες.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” και τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, που θα παρουσιάσουν την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΕΠΑΨΥ Παναγιώτης Χονδρός, αφού τόνισε ότι θα βραβευτούν όλοι όσοι έχουν συμβάλλει στην προσπάθεια, δήλωσε πως: «Πρέπει να δείξουμε ότι δεν γίνεται να χαρακτηρίζονται και να μπαίνουν ταμπέλες στους ψυχικά ασθενείς αλλά πρέπει να υπάρχει τελείως διαφορετική προσέγγιση» και πρόσθεσε: «η εξωστρέφεια είναι ένας πολύ σπουδαίος παράγοντας για τους ψυχικά ασθενείς και πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πράγματα».
Ο κ. Χονδρός επεσήμανε πως πέρα από την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας, εξίσου σημαντική είναι η παράμετρος των δικαιωμάτων των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα: «Από τη μια είναι η θεραπεία, από την άλλη είναι και τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα η ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Η στήριξη τους δεν είναι φιλανθρωπία, πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί για ν’αποκτήσουν την αυτονομία τους. Η φωνή τους, όπως και των συγγενών τους, είναι αδύναμη και πρέπει όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε για να την ενδυναμώσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα