back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διήμερο επενδυτικό συνέδριο: Εξοικονόμηση Ενέργειας, Τοπική Ανάπτυξη, ΑΠΕ & Eπιχειρηματικότητα

Διαβάστε επίσης

Τα  έργα που υλοποιούνται  στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας ή βρίσκονται ήδη σε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας, η προοπτική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα πλαίσια του νέου μηχανισμού στήριξης των ΑΠΕ και οι πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες θα κυριαρχήσουν στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου «Εξοικονόμηση Ενέργειας: Τοπική Ανάπτυξη, ΑΠΕ και Eπιχειρηματικότητα» που πραγματοποιείται στις 9-10 Οκτωβρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Αthens Divani Caravel).

Η εκδήλωση, υλοποιείται με την επίσημη συνεργασία της ΚΕΔΕ, τηςΡυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και επενδυτών, μεγάλων, αλλά και μικρών Δήμων της χώρας, Περιφερειών και φυσικά των συναρμόδιων υπουργείων και αρχών.

Βασικές θεματικές ενότητες

Η Εξοικονόμηση ενέργειας ως μέσον ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Η στροφή της Ευρώπης στην Εξοικονόμηση ενέργειας και τα νέα πρότυπα στον τομέα του φωτισμού και στα κτίρια. Οι αντίστοιχες ελληνικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της τοπικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Χρηματοδότηση επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας: Η στροφή της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην εξοικονόμηση ενέργειας και η μέχρι σήμερα αποκτηθείσα εμπειρία της από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης.

Η επενδυτική πρόκληση του Φωτισμού και του Υπαίθριου Φωτισμού:

-Έργα τοπικής/περιφερειακής ανάπτυξης. Έργα του ιδιωτικού τομέα

-Θεσμικό πλαίσιο– Xρηματοδότηση- Ανοικτός Ανταγωνισμός (Work-shop)

-Αειφορική ενέργεια, Δήμοι και ηλεκτροκίνηση

ΑΠΕ και Ενεργειακή Δημοκρατία: Η στοχοθεσία για διείσδυση των ΑΠΕ και παράγοντες διαμόρφωσης της ζήτησης ενέργειας στο τοπικό επίπεδο. Ο ρόλος και οι δυνατότητες των ΟΤΑ στον ενεργειακό σχεδιασμό και την προώθηση έργων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Επιχειρηματικά σχήματα με συμμετοχή ΟΤΑ. Εικονική αυτοπαραγωγή (Net-Metering) σε Δήμους.

Οι πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα. Συμμετοχή τοπικών φορέων στις ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση. Τεχνολογίες Αποθήκευσης Ενέργειας και χρήσιμες οδηγίες για ΟΤΑ. Προοπτικές οικονομικής υποστήριξης μέσω ΕΣΠΑ

Χρηματοδότηση του net-metering.Τεχνολογίες Αποθήκευσης Ενέργειας:

-Χρήσιμες οδηγίες για ΟΤΑ (Workshop)

Οι ΑΠΕ ως ανταγωνιστική πηγή ενέργειας: O νέος μηχανισμός στήριξης των ΑΠΕ στο πλαίσιο των μόνιμων ανταγωνιστικών διαδικασιών που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανταπόκριση της αγοράς και η αναζωογόνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Νέα έργα. Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στους επόμενους ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς. Χρηματοδοτικοί όροι. Στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα