back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος διέψευσε ότι οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης έχει χρηματιστεί

Διαβάστε επίσης

«Ο κ. Καμμένος, κατηγορηματικά διέψευσε πως οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης έχει ποτέ χρηματιστεί», δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Το θέμα έχει λήξει μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου», τόνισε.

«Τα πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου είναι απόρρητα»

Ξεκαθάρισε, ότι τα πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου είναι απόρρητα. «Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι κλειστές και απόρρητες. Μπορώ να πω μόνο ότι ο κ. Καμμένος σήμερα τόνισε κατηγορηματικά πως “ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι μέλος της κυβέρνησης έχει χρηματοδοτηθεί από τον Τζ. Σόρος”» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Κληθείς πάντως να σχολιάσει «κύκλους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών οι οποίοι υπονόησαν ότι κάποιοι ίσως σκέφτονται να διαγράψουν τα πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Είναι δυνατόν οποιοσδήποτε κύκλος ή τετράγωνο να υπονοεί ότι θα διαγραφούν πρακτικά υπουργικού συμβουλίου».

Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. εστιάζει την παρέμβασή της στην παραφιλολογία για να μην συζητήσει για τον κ. Παπαντωνίου, γιατί ταυτίζεται πλέον πλήρως με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ».

«Η απόλυτη τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, αυτή της ΝΔ αποτελεί την απόλυτη ντροπή, θράσος από ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς των τελευταίων 20 ετών». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η λάσπη δεν μπορεί να συμφηφιστεί ούτε με δικαστικές έρευνες ούτε με αποφάσεις. Εστίες διαφθοράς στη σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρείτε», είπε. «Λυπόμαστε βαθιά για την κατάντια του πολιτικού συστήματος τα χρόνια πριν την κρίση», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε, ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις κάλπες.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται στην προσπάθεια να συγκαλύψουν όσα έγιναν την περίοδο 2012 – 2015», τόνισε. «Κανείς από τη σημερινή κυβέρνηση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» σχολίασε, σχετικά.

Αναφορικά με το ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 χιλιόμετρα, χαρακτήρισε «ακατανόητη» την αντίδραση της Τουρκίας, καθώς πρόκειται για «άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Ερωτηθείς για την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, είπε πως δεν την έχει διαβάσει. «Ο μόνος που γνωρίζει το περιεχόμενό της είναι ο Πρωθυπουργός», τόνισε. Ωστόσο, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός σέβεται απόλυτα τον κ. Κοτζιά, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, και ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα