back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Φρενάρουν οι Θεσμοί τα κυβερνητικά σχέδια για τις 120 δόσεις και την παράταση ισχύος του Νόμου Κατσέλη. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στην παρούσα φάση δεν προκύπτει ανάγκη θέσπισης νέας έκτακτης ρύθμισης.  

Για τη χρέωση ενός ευρώ στην έκδοση λογαριασμών σε χάρτινη μορφή αναμένεται να συζητήσει στο σημερινό της Διοικητικό Συμβούλιο η ΔΕΗ. Στα έσοδα της επιχείρησης -στην περίπτωση που η χρέωση ισχύσει- θα προσθετούν  42 εκ. ευρώ ετησίως.  

Δεν συζητήθηκε το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Ωστόσο ο επικεφαλής του, Μάριο Σεντένο απαντώντας σχετικά είπε ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές διεξάγουν συζητήσεις, αξιολογούν το ύψος του δημοσιονομικού χώρου και πώς αυτός θα χρησιμοποιηθεί.  Οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν θα πρέπει να τηρούνται τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Διορία έως τις 13 Νοεμβρίου για αναθεωρημένο προϋπολογισμό,  τηρώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Ιταλία. «Οτιδήποτε άλλο θα σημάνει το τέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στη συνεδρίαση του Eurogroup .  

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά τη μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  για όσα ελέχθησαν ή είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την παραίτησή του.    

«Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος», σχολίασε η ΝΔ.     

Την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα παρουσιάσει στις 12.00 στην ΚΟ του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ΝΔ επιδιώκει τη συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού», σχολίαζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη,14 Νοεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την σύσταση διακομματικής Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.      

Το πόρισμα της πλειοψηφίας για το Ερρίκος Ντυνάν, που προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, καταλογίζοντας ευθύνες σε Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Βορίδη, θα συζητηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της εξεταστικής για την Υγεία.  

Να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, πρότεινε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, ο Γιοχάνες Χαν μέσω Die Welt.  

Στις 12.00 το μεσημέρι, ανακοινώνεται στη Λισαβόνα, ο νικητής του φετινού βραβείου “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας”. Στους 6 φιναλίστ και η Αθήνα. Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα μεταδοθεί ζωντανά η εκδήλωση. «Δείξαμε πώς μπορείς να ξεπερνάς δυσλειτουργικά συστήματα και αγκυλώσεις. Να γίνεσαι καλύτερος», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.  

Διεθνή  

Ενδιάμεσες εκλογές σήμερα στις ΗΠΑ για την ανάδειξη μεταξύ άλλων των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και του 1/3ου της Γερουσίας. Η αναμέτρηση αποκτά χαρακτήρα δημοσκόπησης για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ζητούμενο είναι το ποσοστό συμμετοχής.  

Ήδη πριν ανοίξουν οι κάλπες, 36 εκατ. Αμερικανοί ψήφισαν. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που δημιουργεί ασάφεια για το επικείμενο εκλογικό αποτέλεσμα. 

Να παραμείνουμε στις ΗΠΑ όπου ένα εντεκάχρονο αγόρι, που αρνούνταν να τακτοποιήσει το δωμάτιό του, πήρε ένα όπλο που ανήκε στον παππού του και σκότωσε τη γιαγιά του με μια σφαίρα στο κεφάλι προτού αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αριζόνας. 

Μικρότερος ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που είναι πρωινοί τύποι, σύμφωνα με βρετανική μελέτη. 

Πολιτισμός 

Μια παράσταση, φόρος τιμής στον Έντγκαρ Άλλαν Πόε, αλλά και στο κίνημα του Ρομαντισμού, όπως αυτό αναπτύχθηκε από τα τέλη του 18ου έως τα μέσα του 19ου αιώνα, ανεβαίνει στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο Κνωσσός. Τίτλος της είναι “Dark Romance + Edgar Allan Poe”. Σκηνοθετεί και απαγγέλει η Ξανθή Ταβουλαρέα. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Εισιτήρια από 10 ευρώ.  

Αθλητισμός

Δυνατές αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ απόψε. Στις 10 Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν, Ίντερ – Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ.  

Καιρός 

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21αν βαθμούς Κελσίου.  

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.    

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα