back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προσωρινό «σωσίβιο» στους ΑΝΕΛ από Θ. Παπαχριστόπουλο

Διαβάστε επίσης

Φωτιές έχει ανάψει στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κανονισμός της Βουλής που προβλέπει ότι για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενός κόμματος θα πρέπει οι 5 βουλευτές να έχουν εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

Οι αποχωρήσαντες από τους ΑΝΕΛ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν, ωστόσο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα, δίνοντας χρόνο στον Πάνο Καμμένο να βρει λύση.

Αμηχανία προκαλεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες η ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 15 παράγραφος 2) βάσει του οποίου για τη συγκρότηση ΚΟ ενός κόμματος δεν αρκεί να υπάρχουν πέντε βουλευτές, αλλά θα πρέπει να έχουν εκλεγεί και με το συγκεκριμένο κόμμα. Συνεπώς, με την αναμενόμενη ανεξαρτητοποίηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του διαδόχου του Τέρενς Κουίκ, οι ΑΝΕΛ μένουν με 5 βουλευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος ωστόσο έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Το πρόβλημα για τον Πάνο Καμμένο είναι ότι κανείς από τους ανεξάρτητους που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «χείρα βοηθείας». Ο Δημήτρης Καμμένος, παρά τη συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Τάκη Μπαλτάκο, με τον οποίο έχουν ιδρύσει κόμμα, επιμένει πως δεν γυρίζει, ενώ στην ίδια γραμμή κινείται και ο Γιώργος Λαζαρίδης που επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ έπρεπε να έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Όσο για τον Νίκο Νικολόπουλο, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει πως τον ενδιαφέρουν μόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές,και πιο συγκεκριμένη η διεκδίκηση του δήμου Πατρέων και σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ.

Προσωρινό σωσίβιο από Παπαχριστόπουλο

Λύση, αλλά προσωρινή, δίνει πάντως στον Πάνο Καμμένο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες διατεθειμένος να «χαρίσει» λίγο χρόνο στους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρουν μία λύση. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η απόφασή του να παραιτηθεί είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη, ωστόσο δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας, αλλά να αφήσει να περάσουν κάποιες μέρες, δίνοντας μία ανάσα στον Πάνο Καμμένο.

Κι όλα αυτά γιατί ο βουλευτής Β’ Αθηνών δεν επιθυμεί να είναι αυτός που με την ανεξαρτητοποίησή του θα οδηγήσει στην καταστροφή την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα