back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Χριστόπουλος: «Η Βενεζουέλα δεν είναι δημοκρατία, είναι μια ξεχαρβαλωμένη χώρα»

Διαβάστε επίσης

Τη λύπη του, που ένα τμήμα της ελληνικής Αριστεράς και όχι μόνο «έκλεινε τα μάτια μπροστά στη διάλυση που δημιούργησε το καθεστώς Μαδούρο» στη Βενεζουέλα, «επειδή απέναντι στη χώρα στέκεται ο Τραμπ« εξέφρασε ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη, ο κ. Χριστόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Η Βενεζουέλα δεν είναι δημοκρατία, είναι μια ξεχαρβαλωμένη χώρα. Λυπούμαι που ένα τμήμα της ελληνικής Αριστεράς, και όχι μόνο, έκλεινε τα μάτια μπροστά στη διάλυση που δημιούργησε το καθεστώς Μαδούρο επειδή απέναντι στη Βενεζουέλα βρίσκεται ο Τραμπ».

«Δεν βλέπω τίποτα το αριστερό στο να δείχνεις όχι απλώς αλληλεγγύη στο Μαδούρο αλλά να κλείνεις τα μάτια απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα επειδή κόντρα στη Βενεζουέλα βρίσκονται μερικές από τις αντιδραστικές κυβερνήσεις του κόσμου», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος, και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την περίπτωση είναι σαν να δικαιώνουμε αυτούς που είναι εναντίον της συνθήκης των Πρεσπών επειδή με τη συνθήκη είναι οι Αμερικάνοι».

Για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, ο Δημήτρης Χριστόπουλος είπε: «Το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Χάλκης είναι ένα ζήτημα που εν πολλοίς ξεπερνά τα διμερή θέματα και υπό αυτή την έννοια σχετίζεται με ευρύτερες εξελίξεις που θα δρομολογηθούν ή όχι τόσο σε ότι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αμερική έως και με την ΕΕ. Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο Ερντογάν το θέτει σε συνάρτηση με τους μουφτήδες και είναι κάτι που παραπέμπει στη βάση της αμοιβαιότητας που προκύπτει εδώ και έναν αιώνα από την εποχή της σύμβασης της Λωζάνης».

«Η Τουρκία είναι ένα υποκείμενο διεθνούς δικαίου του οποίου του αρέσει να δείχνει τα δόντια του. Η Τουρκία γενικά τον τσαμπουκά τον έχει σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο. Εκλαμβάνω την επικήρυξη των 8 ως έναν τέτοιου είδους τσαμπουκά», κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

 

 

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα